Політична реклама

У львівських аптеках виявлено 16 торгових марок фальсифікованих лікарських засобів

2505 0
Цими днями Держслужба з лікарських засобів провела перевірку на наявність фальсифікованих ліків у Львові та області. В результаті перевірки у Львові було виявлено склад, який займався реалізацією фальсифікованих лікарських засобів.

Про це сьогодні на прес-конференції у Львові заявив заступник начальника УДСБЕЗ ГМВС у Львівській області Денис Гусашвілі. Працівники Держслужби з лікарських засобів та працівники правоохоронних органів розповіли про виявлені під час перевірки у Львові та області фальсифіковані лікарські засоби.

Як зазначив в коментарі "Твоєму місту" начальник Держслужби з лікарських засобів Сергій Чередніченко, виявлено лікарські торгові марки, в яких знайшли фальсифікат. Інформація про торгові марки-фальсифікати на разі не розголошується, оскільки ведеться слідство. 

Сергій Чередніченко,  заявив, що фальсифіковані ліки зі складу реалізовувались лише дрібними підприємцями в малих аптеках міста, де немає ні касових апаратів, ні належних операційних програм. Конкретні назви аптек правоохоронні органи теж не розголошують, проте зазначають, що весь фальсифікат з аптек вилучено. "Це лише малі аптеки, на разі у великих мережах львівських аптек фальсифікату не знайшли," - повідомив С.Чередніченко.

Загалом у Львові в малих підприєців, що займаються реалізацією фармацевтичних лікарських засобів, виявили 16 найменувань фальсифікату, серед них такі ліки як альвезин, уролесан, енап-деротон.

Як зазначила Інна Демченко, перший заступник начальника Держслужби з лікарських засобів, фальсифіковані ліки не місять активних компонентів, які б мали лікувати хворого, тому вони здебільшого шкідливі лише своєю бездіяльністю.

Денис Гусашвілі заявив, що правоохоронні органи разом з Держінспекцією продовжуватимуть перевірку аптек міста та старатимуться робити це несподівано, щоб вияити реальну ситуацію в аптеках. Також з наступного року Держслужба ініціюватиме заборону щодо дрібної підприємницької діяльності стосовно реалізації лікарських засобів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!