Політична реклама

У львівських дитсадках відкривають групи з вивченням польської

935 0
Після звернення громади у Львові відкрито три групи у дитсадках з вивченням польської мови. Окрім того, запрацював і дошкільний навчальний заклад з єврейською мовою навчання. Про це розповіла Світлана Книшик, заступник директора департаменту з питань освіти, науки, сім'ї та молоді Львівської облдержадміністрації.

Також пані Книшик додала, що на Львівщині функціонує чотири загальноосвітні школи з польською мовою навчання (школи №№ 10 та 24 у Львові, №3 у місті Мостиська та Стрілецька школа), є п'ять шкіл -- з російською (№№ 6, 17, 35, 45 та 52 у Львові та №4 у Дрогобичі, а також львівська приватна гімназія “Брати Ізраїлю” -- навчальний заклад для нацменшин євреїв).

А ось з-поміж дошкільних навчальних закладів Львівщини функціонує сім груп для дітей нацменшин: одна -- з єврейською мовою, п'ять -- з польською й ще одна -- з іспанською.

Крім того, в області функціонують культурно-освітні центри, недільні школи для польської, болгарської, білоруської, німецької, єврейської, грецької, вірменської та литовської нацменшин. Водночас при обласному будинку вчителя працює польський театр -- єдиний в Україні.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!