До кінця весни у лікарнях Львова планують збільшити резерв Covid-ліжок до 3 тисяч

1747 0
Наступного тижня приблизний резерв становитиме 2 тисячі ліжок.
фото тараса бабенчука

фото тараса бабенчука

Станом на зараз у лікарнях Львова облаштували 1 616 ліжок для коронавірусних хворих, а до кінця травня планують збільшити резерв до 3 тисяч. Про це під час сьогоднішнього брифінгу повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

За його словами, найближчим часом планують розгорнути 105 ліжок у дитячій лікарні на Орлика. Вже наступного тижня резерв може становити орієнтовно до двох тисяч ліжок, а до кінця травня – три тисячі.

Читайте також: Посилений карантин у Львові продовжили до 19 квітня

«Штами коронавірусу, які сьогодні заходять в Україну, надзвичайно агресивні і спрогнозувати їхній вплив на організм неможливо. Наше завдання – мати достатньо велику кількість ліжок», – зазначив він.

Нагадаємо, у Львові облаштовують додаткові 366 ліжок для хворих із Covid-19. Для цього поліклінічні відділення перепрофільовують під тимчасові шпиталі, а також розширюють існуючу мережу ліжок в медзакладах, де зараз приймають хворих з коронавірусом. В області наразі планують облаштувати 600 додаткових ліжок в опорних Covid-лікарнях, зокрема у винниківському госпіталі та в Центрі легеневого здоров'я.

Посилений карантин у Львові продовжили до 19 квітня. Наступного тижня, 13 квітня, мають прийняти фінальне рішення. Зараз дитячі садочки у Львові працюють у режимі чергових груп для дітей, батьки яких працюють. Громадський транспорт – у режимі спецперевезень, а безкоштовний проїзд для всіх пільгових категорій призупинили. Магазини непродовольчої групи та будівельних товарів працюють лише навинос та за попереднім замовленням. Непродовольчі ринки, а також змішані ринки (продовольчої та непродовольчої групи товарів), мають бути зачинені.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!