У львівських маршрутках не відкриваються вікна, а водії змінюють маршрут

2391 0
Найбільшою проблемою львівських маршруток є їхній незадовільний санітарний стан та поведінка водіїв, а також відсутність у багатьох салонах кутків споживача.
Фото: Львівський портал

Фото: Львівський портал

Такими є результати перевірок, які проводить громадський рух «За якісний транспорт», повідомляє Zik.

Активісти зазначили, що перевірили вже близько 70% маршрутів. Вони скаржаться, що у багатьох автобусах немає кутка споживача, де мала би міститися інформація про перевізника, страхову компанію тощо. Натомість салони рясніють рекламою, яка досить часто заважає пасажирам. Такі оцінки міських маршруток оприлюднили вчора, 9 липня, на засіданні робочої групи з питань забезпечення надання якісних послуг у громадському транспорті Львова.

Активісти зауважили, що Львовом курсують автобуси, які взагалі не можна випускати на маршрут. Наприклад, у деяких машинах вибиті вікна закриті пофарбованою фанерою. Водночас голова Львівського обласного осередку «Всеукраїнської асоціації автомобільних перевізників України» Іван Велійка додає, що для того, аби замінити пошкоджене скло, необхідно всього два тижні, оскільки його виготовляють за спеціальною технологією.

Активіст Олег Довганик розповів: «Найбільше порушень виявлено у поведінці водіїв на робочому місці: куріння та споживання їжі в салоні, розмови по мобільному телефоні, а також порушення щодо видачі квитків. Ми перевіряємо і великі автобуси. Вони найбільш незручними є тим, що в них не працюють люки і часом не відкриваються вікна».

Крім того, за його словами, багато автобусів мають пошкоджені крісла. Серед порушень активіст називає і те, що водії часом відхиляються від маршруту, особливо у пізній час.

Згідно з оцінками громадських активістів, найбільшими порушниками є перевізники АТП-1 та ТЗоВ «Міра і К». Громадяни ж у випадку виявлення порушень можуть звертатися на гарячу лінію міста або до обласної асоціації перевізників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЛЬВІВСЬКІ ПЕРЕВІЗНИКИ В ЛИПНІ ГОТУВАТИМУТЬ БАЗУ ДЛЯ ВВЕДЕННЯ Е-КВИТКА

Нагадаємо, до кінця липня у міських автобусах Львова заплановано встановити інформаційні вказівники єдиного зразка (таблички, де вказаний маршрут автобуса). 

Як повідомляло tvoemisto.tv, з ініціативи громадських активістів спільно з перевізниками й управлінням транспорту та зв’язку міськради було розроблено Порядок розміщення інформації на автобусах та в салонах автобусів. Згідно з наказом, до 30 червня 2014 року перевізники повинні встановити однотипні трафарети, навести чистоту в салоні, відремонтувати сидіння, двері, аварійні виходи, розмістити рекламу у відведених для цього місцях.

Відтак, уже з 1 липня активісти громадського руху «За якісний транспорт» почали перевіряти маршрутки Львова на дотримання санітарних норм, обов’язкового інформаційного забезпечення автобуса та дотримання водіями культури поведінки.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!