Політична реклама

У львівських поліклініках немає реагентів для виявлення сифілісу

1334 0
Майже у всіх поліклініках Львова перестали робити аналіз крові на наявність сифілісу.

Причиною називають вiдсутнiсть реагентiв, тобто препаратiв, необхiдних для реакцiї Вассермана (RW), - повідомляє Експрес.  Саме цей аналiз щороку мають здавати вчителi, працiвники сфери харчування, а ще перукарi та й самi медики.

У П'ятiй мiськiй полiклiнiцi Львова, що на вулицi Виговського, реагентiв немає уже тривалий час. Звiдти донедавна скеровували своїх пацiєнтiв у полiклiнiку Шевченкiвського району, на проспект Чорновола. Проте i там реагенти закiнчилися.

Така сама ситуацiя i в першому полiклiнiчному вiддiленнi мiської клiнiчної лiкарнi на вулицi Лемкiвськiй, 28. Реагентiв нема вже мiсяць. Як i iншi, ми скеровуємо всiх пацiєнтiв до полiклiнiки П'ятої мiської клiнiчної лiкарнi, - розповiли у лабораторiї.

Наразi полiклiнiка на вулицi Чупринки, 43 єдина у Львовi робить аналiзи на RW. Щоправда, як подейкують вiдвiдувачi, аналiз є безкоштовним лише для мешканцiв Франкiвського району.

Водночас мiське управлiння охорони здоров'я, якому пiдпорядковуються полiклiнiки, чомусь зняло з себе вiдповiдальнiсть за вiдсутнiсть реагентiв. Чиновники повiдомили, що за закупiвлю препаратiв вiдповiдає обласний меддепартамент.

Обласнi медичнi чиновники повiдомили: причина дефiциту полягає у тому, що реагенти для цього аналiзу кровi перестали виготовляти.

Їх немає у продажу, - констатувала Iрина Микичак, заступник директора департаменту охорони здоров'я Львiвської облдержадмiнiстрацiї. - Очевидно, фiрма, яка займається реагентом, не подала цiни у реєстр Мiнохорони здоров'я.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!