Політична реклама

У львівських поліклініках пацієнтів прийматимуть по талонах

1617 0
Тепер, щоб потрапити до лiкаря, потрiбно отримати спеціальний талон. Його пацiєнтам видають у реєстратурах полiклiнiк.

Ця система дiє у всiх установах охорони здоров'я мiста, інформує Експрес.

"На адресу управлiння надходило чимало вiдгукiв i пропозицiй щодо того, як позбутися черг у полiклiнiках, люди звертались iз проханням урегулювати цю проблему, - каже Володимир Зуб, головний медик Львова. - Отож, аби пацiєнти не витрачали час на очiкування в черзi, тепер працюємо над тим, щоб вiдновити на якiсно новому рiвнi талонну систему, яка була ще в радянськi часи.

Запис до лiкаря за талоном заощадить час i пацiєнта, i медика. До слова, записатися можна i по телефону - тодi у визначений час прийти до полiклiнiки та взяти талон у реєстратурi. Його для вас вiдкладуть пiд час телефонного запису".

Система запису за талонами вже розпочала дiяти у всiх полiклiнiках мiста. Тепер медики лише вдосконалюють її, призвичаюють пацiєнтiв до такої новацiї. До слова, за цiєю системою передбачений i час, що його лiкар витрачає на певного пацiєнта.

"У нашiй полiклiнiцi час на огляд пацiєнта - 20 хвилин, - каже Тетяна Токарева, головний лiкар 2-ї мiської комунальної полiклiнiки. - Крiм того, медики також мають свої талони i, якщо потрiбен повторний огляд, можуть видати ще один для
пацiєнта".

Талонна система не скасовує правила на позачергове вiдвiдування лiкаря в екстрених випадках.

"Для таких ситуацiй у полiклiнiках мiста дiє кабiнет невiдкладної допомоги. Крiм того, пацiєнт має право отримати допомогу в того спецiалiста, за профiлем якого у нього невiдкладний стан", - додає посадовець.

Ця система лише розпочала дiяти. Оцiнити її ефективнiсть i лiкарi, i самi пацiєнти зможуть згодом.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!