Політична реклама

У львівських поліклініках побільшало пацієнтів

1424 0
В останнi кiлька днiв у лiкарiв-кардiологiв Львова побільшало пацієнтів.

Здебiльшого люди скаржаться на порушення роботи серця, стрибки тиску, бiль голови та слабкiсть, повідомляє Експрес. Лiкарi ж пояснюють таке явище просто: усi цi симптоми спричиненi перепадами температури.

"Рiзка змiна погоди руйнує наш органiзм, - пояснює Оксана Кузьмяк, лiкар-кардiолог обласного лiкувально-дiагностичного кардiологiчного центру. - З кожним днем кiлькiсть пацiєнтiв зростає. Почастiшали гiпертонiчнi кризи, серцевi напади, iнфаркти. Так триватиме доти, поки температура не стабiлiзується.

Та й взагалi навеснi органiзм ослаблений, тому ця пора найнебезпечнiша для хворих. У зонi ризику абсолютно всi. До нас звертаються люди старшого вiку та навiть 18-рiчнi. Окрiм перепадiв температури, на стан серця та показники тиску вплинули подiї в країнi. Останнiм часом були випадки iнфаркту в 35 рокiв. Ранiше такого не було".

Зi слiв лiкаря, тим, у кого проблеми з серцем, потрiбно щотижня звертатися до лiкарiв i проходити обстеження. А виписанi медикаменти треба приймати у цей час постiйно, без перерви.

Окрiм того, потрiбно багато вiдпочивати, спати не менш як вiсiм годин i змiнити свiй рацiон. Бо пiд час стрибкiв температури не можна вживати жирну i солону їжу. Варто забути в цей перiод i про спиртне та цигарки.

Натомiсть фахiвцi радять їсти сушенi абрикоси, у яких багато калiю, ягоди, горiхи та цитрусовi. Також добре щодня пити вiдвари з липи та шипшини.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!