Політична реклама

У львівських школах додатково збиратимуть кошти

1209 10
Департамент гуманітарної політики Львівської міської ради запроваджуватиме систему приватно-публічного партнерства в галузі освіти міста. Тобто батьки школярів повинні допомагати школі у матеріально-технічному забезпеченні, але не платити за підвищення оцінок.

Про це сказав директор Департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради Олег Березюк під час звіту виконавчих органів Львівської міської ради сьогодні, 19 березня, повідомляє Galnet.

О.Березюк зазначив, що в умовах перманентної кризи та блокування коштів на освіту державою батьки повинні у прозорий та адекватний спосіб допомагати школам, де вчаться їхні діти.

«Потрібно не купувати оцінки, а вкладати гроші у матеріали для навчання. Хіба ж вчителі самі продають оцінки? Є замовлення від батьків. Так не має бути. Краще допомогти школі», — сказав О.Березюк.

За його словами, 95% коштів, виділених на освіту Львова, витрачаються на зарплати та енергоносії, на захищені статті видатків, отже на розвиток галузі залишається тільки 5% коштів.

21 Березня, 2014 14:11
Наталя Ч. Енергоносії??? Я вас прошу-не смішіть. Ви навіть на них економите. Доки розпочнеться чи закінчиться опалювальний пероід діти примерзають до парт. А ви звітуєте що в класах включили опалення і тепло. Кому йдуть державні кошти за ті кілька тижнів коли фактично виключено опалення а теоретично ви заявляєте що "95% коштів, виділених на освіту Львова, витрачаються на зарплати та енергоносії".
20 Березня, 2014 23:16
Дмитрий Если раньше, деньги требовали, но можно было отказаться выплачивать, то теперь выходит, что их будут собирать на каждом родительском собрании и родители ничего в ответ и сказать не смогут!??? Да дешевле уже будет Вас, уважаемый Олег Березюк, на улице поймать и ограбить как следует....
20 Березня, 2014 21:39
Аліна Товаришу Березюк! Ви б під час цих звітів ухвалили рішення КАТЕГОРИЧНО ЗАБОРОНИТИ побори в школах, а не закликали до них!!! Те, що відбувається під час батьківських зборів більше нагадує фондову біржу. Питання на них стосуютьтся лише макимального спустошення батьківських гаманців, а не успішності дітей. Школа не є фінансово-кредитною установою. Більшість батьків просто бояться що після відмови сплати данини до фондів їх дітей будуть цькувати вчителі. Те що дердава не фінансує школи це не є проблемою батьків. Нас (батьків) також держава не фінансує. Приймайте адеквавтні рішення.
20 Березня, 2014 21:36
Оля Дивує така ситуація, яка слалась в СШ№99 де все арендується (басейн, спортзали, стадійони), а учні школи не мають де займатись, не поміняно вікна на пластикові, щомісячно з батьків збираються немалі кошти, як на це дивиться директор школи Гриців Б.В., який так керує близько 20 років!!!
20 Березня, 2014 18:48
Людмила А хіба батьки сьогодні не вкладають гроші в школи?
Пане Олеже Березюк, ми вкладаємо гроші і досить немалі, але цих грошей зовсім невидно. Я, як голова батьківського комітету, змучилась боротись з дирекцією нашої школи і тепер чітко говорю батькам, що наші внески в так званий "фонд школи" - це своєрідна абонплата за наше навчання в школі, в котру нічого не входить:), бо насправді всі нагальні потреби класу ми вирішуємо окремим фондом класу... А про прозорість і адекватність вкладання НАШИХ грошей, то не до нас (батьків), а до Ваших директорів шкіл.
20 Березня, 2014 15:44
Ольга А хто буде допомагати батькам, які, до речі, теж виживають в умовах тої самої перманентної кризи? Чому ви вважаєте що маєте право розпоряджатись сімейним бюджетом батьків школярів? А оцінки як купували так і будуть купувати. Вчителі самі змушують до цього нав'язуючи пплатні індивідуальні заняття учням.
20 Березня, 2014 15:43
п.Іванна Доброго дня,Ви знаєте у мене часто виникає враження, що моя дитини ходить до школи,щоб приносити дохід, школі та певним особам,які там керують,апетити яких з кожним роком зростають...від фонду класу до репетитерства вчителів, ічим тут ще можна бути не до вольним,я вже не хочу озвучувати про мультимедійні класи.Хватить дерти гроші з бідних батьків...скільки вже можна?
20 Березня, 2014 15:41
мама Цей закон хочуть якраз просунути такі толстопузі дядечки, в яких жодних проблем з матеріальним забезпеченням. і їм все - одно, що більшість батьків ледве мають кошти на забезпечення своєї дитини, не те що на законні побори в школі. Певно далі свого пуза не бачать.
20 Березня, 2014 02:54
Анна Ивановна Безпредел и все. Родители должны обуть одеть купить тетрадки учебники. Папы-мамы не должны спонсировать ремонты и покупку техники для учителей. Если у кого-то из родителей учеников есть лишняя копеечка-пускай они ДОБРОВОЛЬНО вкладывают деньги в школу. Но не всем же поголовно. Где-то родители безработные, у других только мать вкалывает что б прокормить а у кого-то по два джипа. Так не всех же под одну линейку мерить как это сейчас происходит. В коле где учится мой ребенок за неполный учебный год больше тысячи гривен выложила на какие-то фонды. Это кроме учебников-тетрадок и прочего.
20 Березня, 2014 02:42
Мати школяра Ви не охриніли вельмишановне панство освітяни? Батьки роками вкладють кошти в так зване "пакращення" матерально-технічної бази шкіл. що означає "батьки школярів повинні допомагати школі у матеріально-технічному забезпеченні"? Прямий заклик до хабарів. Дурно хлопці в Києві гинули? На ваші "пакращення" йде десята частина того що вимагають з батьків. Решта замість йти на благо школи осідає в кишенях директорських та на хабарі перевіряючим. Доки те вимагання процвітатиме в школах??? Не всі батьки мають можливість фінансувати безкоштовну освіту. Годувати та одягати дітей теж потрібно. А не лише на липкі кишені працювати!!!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!