У львівських школах облаштують тири та посилять військову підготовку

1840 0
У загальноосвітніх навчальних закладах Львівської області покращать матеріально-технічну базу кабінетів «Захист Вітчизни», створять умови для облаштування тирів та збільшать матеріально-технічне забезпечення для військової підготовки. Про це повідомили у департаменті освіти і науки облдержадміністрації.
фото: tsou-zp.org.ua, vidido.ua, sobitie.com.ua

фото: tsou-zp.org.ua, vidido.ua, sobitie.com.ua

За словами директора департаменту Олександри Небожук, в межах Програми розвитку освіти Львівщини, у 2015 році відбувся конкурс освітніх мікропроектів для облаштування центрів військово-патріотичного виховання. Загалом на конкурс подали 35 освітніх проектів.

Читайте також: В Україні учнів вчитимуть патріотизму та любові до української мови

«Конкурсна рада департаменту освіти і науки облдержадміністрації підтримала 24 проекти на суму з обласного бюджету у розмірі 1 034 886 грн. Обов’язковою умовою участі у конкурсі було залучення співфінансування не менш 50% коштів різних рівнів бюджетів міст та районів області», – розповіла Олександра Небожук.

Нагадаємо, у Міністерстві освіти й науки планують максимально інтегрувати національно-патріотичне виховання в освітній процес. Обіцяють, що це не буде лише банальне вивчення українознавства, а й опанування практичних навичок, необхідних під час бойових дій. 

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!