Політична реклама

У львівських школярів масово діагностують гастрит

1107 0
Медики б'ють на сполох -- торік у Львівській області вони зафіксували патологію органів травлення у 4 394 дітей, віком до 14 років. З них 52 дитини мають виразку шлунку й дванадцятипалого кишківника, у 1055 -- гастрит, у 83 виявлено захворювання печінки та жовчевідвідних шляхів.

Загалом в Україні щороку діагностують понад 50 тисяч випадків гастродуоденіту, майже 1000 випадків виразки, а близько 100 000 українських дітей страждають через ожиріння.

“Захворювання шлунково-кишкового тракту вражають здебільшого школярів. Діти неповноцінно харчуються упродовж дня, зазвичай “сухом'яткою” -- чипсами, фаст-фудом. Гарячих обідів не мають. А це призводить до гастриту і дуоденіту, часто порушується робота печінки й підшлункової залози”, -- розповіла Зоряна Завада, голова асоціації дієтологів Львівщини, повідомляють Львівські новини онлайн.

З тієї причини дитячий організм, за словами пані Завади, вимагає повноцінного й постійного приймання їжі. Обов'язково в раціоні мають бути гарячі страви, овочеві, м'ясне та жири. Їсти діти мають щонайменше чотири рази на добу.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!