У львівських трамваях встановили нові таблички

4411 0
У трамваях маршрутів № 1, 2, 3, 5, 9 та частково на маршруті №4 буде встановлено нові бокові таблички та схеми маршруту, які розробив львівський дизайнер Єгор Каліберда.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

На інших маршрутах вони будуть оновлені трохи пізніше, повідомили у прес-службі Львівської міськради.

«Ми вирішили розділити схему трамваїв та тролейбусів. Адже є 10 маршрутів трамваїв та 10 тролейбусів, в їх загальній схемі дуже важко буде розібратися. Тому зараз ми розглядаємо усі можливі варіанти реалізації схем та бокових табличок для тролейбусів», - зазначила Ольга Бачинська, начальник відділу маркетингу ЛКП «Львівелектротранс».

 «Таблички двосторонні, на зовнішній стороні великими буквами будуть написані основні зупинки: наприклад, де великий потік людей, або кінцеві зупинки. Зазвичай, там 5-6 зупинок. Шрифт для них обирався спеціально, він досить широкий, щоб читати під великим кутом. Шрифт для номерів маршрутів розроблявся мною особисто. Номери зроблені на білому фоні чорними цифрами, як і написи на табличкам. Це зроблено для того, щоб люди з вадами зору могли краще розпізнавати весь текст, тому що вища контрастність допомагає сприйняттю тексту. На внутрішній стороні є лінійна схема маршруту з вказанням пересадок та перетинів з іншими маршрутами. Ідея прийшла, коли я зрозумів, що люди постійно питаються, де їм пересісти на інший трамвай. Завдяки цим лінійним схемам з пересадками, ці питання закриваються», - розповів Єгор Каліберда, дизайнер.

Крім того, що схему маршрутів можна побачити в вагонах, її можна роздрукувати.

Нагадаємо, до кінця липня у міських автобусах Львова також заплановано встановити інформаційні вказівники єдиного зразка (таблички, де вказаний маршрут автобуса). 

Як повідомляло tvoemisto.tv, з ініціативи громадських активістів спільно з перевізниками й управлінням транспорту та зв’язку міськради було розроблено Порядок розміщення інформації на автобусах та в салонах автобусів. Згідно з наказом, до 30 червня 2014 року перевізники повинні були встановити однотипні трафарети, навести чистоту в салоні, відремонтувати сидіння, двері, аварійні виходи, розмістити рекламу у відведених для цього місцях.

Відтак, уже з 1 липня активісти громадського руху «За якісний транспорт» почали перевіряти маршрутки Львова на дотримання санітарних норм, обов’язкового інформаційного забезпечення автобуса та дотримання водіями культури поведінки.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!