У львівському військовому госпіталі рятують перших поранених від бойових дій

5619 0
Зараз у госпіталі перебуває 11 пацієнтів, вісім з яких отримали поранення внаслідок бойових дій в Новому Калинові, Бродах, Кам’янці та Рівному.

У Західноукраїнському військово-медичному клінічному центрі, що на вул. Личаківській, станом на сьогоднішній ранок, 25 лютого, перебуває 11 пацієнтів з числа військових. Більшість з них зазнали поранення внаслідок бойових дій в Новому Калинові, Бродах, Кам’янці та Рівному. Про це під час брифінгу повідомив директор департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Орест Чемерис.

Читайте також: У військовому госпіталі у Львові підготували резервні ліжка

«На ранок у львівському військовому госпіталі перебуває 11 пацієнтів, які мають поранення. Один пацієнт є важкий, 10 – у середньому та легкому стані. Четверо – це постраждалі, які отримали поранення внаслідок учорашніх обстрілів у Новому Калинові, Бродах та Кам’янці. Ще сімох доставили з Рівненщини, з яких четверо постраждали внаслідок обстрілу аеропорту, інші після ДТП із військовими», – каже він.

Читайте також: Як викликати швидку, коли відсутня лінія 103. Телефони

За його словами, пацієнти, як правило, мають осколкові поранення, їх стан середньої важкості, один пацієнт з Рівного – стабільно важкий, має комбіновану травму.

Загалом, як зазначив Орест Чемерис, через введення воєнного стану вся система охорони здоров’я Львівщини працює у посиленому режимі. У лікарнях обмежена госпіталізація, планову – припинили. Крім того, кожен медичний заклад уже укомплектував та поповнив запаси медпрепаратів, лікарні перевели всю хірургічну службу у готовність, пропрацьована максимальна робота операційних служб.

Читайте також: На Львівщині обстріляли ще дві військові частини

Нагадаємо, що 24 лютого у м. Кам'янка Бузька Львівської області обстріляли військову частину. Згодом обстрілів зазнали ще дві військові частини на Львівщині – у Бродах та Новому Калинові.

Напередодні у військово-медичному центрі максимально вивільнили ліжкомісця на випадок вторгнення Росії та потреби у наданні екстреної допомоги бійцям та населенню. Ліжковий фонд становить 675 ліжок.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!