«Львівводоканал» оновив систему нарахувань для споживачів. Що змінилося

4111 0
Нову методику почали застосовувати з грудня.
Фото умовне

Фото умовне

У ЛМКП «Львівводоканал» з грудня почали застосовувати нову методику нарахувань для споживачів. Так, цього місяця деякі споживачі могли побачити невідповідність між показниками, які вони подавали, та тими, що зафіксовані у платіжці.

Джерело: «Львівводоканал»

Що змінилося

Тепер для розподілу беруть показники будинкових лічильників та квартирних лічильників споживачів станом на останній робочий день місяця. У випадку, якщо споживач подав показники не на кінцеву дату розрахункового періоду, то його показник скорегують. Такий процес виконають, визначивши середньодобове споживання води за минулий місяць і додавши ту кількість діб, якої бракує до кінцевої дати розрахункового періоду.

Читайте також: Як швидко оплатити комунальні послуги, не виходячи з дому. Інструкція

За новою методикою споживачі платитимуть лише за ту воду, яку фактично використали. Показник, який в ЛМКП скоригували станом на грудень, буде початковим для нарахувань на січень. Відповідно, якщо ви спожили води менше, аніж вам нарахували, то наступного місяця нарахування будуть меншими. Зокрема, у «Львівводоканал» радять подавати показники ближче до останнього робочого дня місяця.

Куди подавати показники

 

Нагадаємо, що у Львові встановили 12 водяних колонок задля забезпечення міста ще одним резервним способом водопостачання. Усі водяні колонки працюють, а вода пройшла лабораторні дослідження. Адреси колонок можна знайти за посиланням.

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!