У Львові 11 років мозаїку учня Патика ховали під вагонкою. Місто обіцяє її відкрити

4363 0
На вулиці Сахарова,45 унікальне панно ще 2009 року закрили вагонкою.
Фото: 032.ua

Фото: 032.ua

Мозаїка «Імпульс і контроль» Романа Патика, учня та племінника Володимира Патика, 11 років знаходиться під металевою вагонкою «Фуршету» на вулиці Сахарова, 45. Про це йдеться на сторінці проєкту Ukrainian Modernism.

Роман Патик з колегами наразі викладають наново зруйновану мозаїку Володимира Патика на Володимира Великого.

Читайте також: Нам потрібні конкретні правила гри. Чому у Львові знищили мозаїку на магазині «Океан»

«Шановні Андрій Садовий, Андрій Москаленко, поговоріть, будь ласка, з Фуршетом по вулиці Сахарова, 45. Мистецтво має радувати людей, а не гнити під вагонкою», – звернулися до чиновників автори проєкту.

Фото: Ukrainian Modernism

Заступник міського голови Львова Андрій Москаленко прокоментував під цим закликом, що місто планує відкриття цієї мозаїки і зараз веде з приводу мозаїки перемовини. 

Нагадаємо, у Львові демонтували радянську мозаїку магазину «Океан». Забудовника ТзОВ «Компанія Ріел-Естейт Груп» за знищення мозаїки оштрафували на понад 90 тисяч гривень. Тепер її наново відновлюють. Також на Львівщині у Новому Роздолі зруйнували кінотеатр із мозаїкою Володимира Патика



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!