27-річого львів'янина госпіталізували із підозрою на ботулізм. Ймовірно, через консерви із супермаркету

5942 0
Фахівці проводять перевірку аби підтвердити чи спростувати діагноз, з’ясувати причини інфікування.
Фото: З відкритих джерел

Фото: З відкритих джерел

У 27-літнього львів’янина підозрюють ботулізм, чоловіка госпіталізували. За медичною допомогою він звернувся після вживання рибних консервів та червоної риби, які придбав у супермаркеті.

4 січня мешканець Львова, 1993 року народження звернувся в інфекційне відділення Мостиської лікарні, його госпіталізували із підозрою на ботулізм.

Читайте також: У Львові померла 19-річна дівчина, яка раніше захворіла на ботулізм

1 січня він, разом з друзями в супермаркеті «Ашан» придбав та споживав пресерви-мідії в олії і рибні консерви-шпроти в олії, а також присолену червону рибу домашнього приготування. Зі слів хворого, із 8 осіб, які вживали продукти захворів тільки він. Продукти він придбав у супермаркеті ТзОВ «Ашан Україна Гіпермаркет» за адресою: Львів, вул. Чорновола, 16, про це йдеться у повідомленні головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області.

«У супермаркеті відібрали зразки продуктів промислового виробництва: консерви рибні-шпроти в олії «Аквамарин», в кількості 2 банки по 230 гр. (виробник: Україна); консерви рибні-шпроти в олії «Ризькі», в кількості 4 банки по 160 гр. (виробник: Латвія); пресерви-мідії солені в ароматичній олії «Водный мир», в кількості 2 банки по 200 гр. (виробник: Україна)  для  лабораторних досліджень на вміст ботулінічного токсину», – йдеться у повідомленні.

Нині триває санепідрозслідування, після нього підтвердять або ж спростують діагноз. Також розслідування дасть можливість з’ясувати причини  інфікування.

Читайте також: У Львові хочуть створити програму допомоги важкохворим дітям

Нагадаємо, восени померла 19-річна дівчина з Львівщини, яка захворіла на ботулізмЇї лікували у Пустомитівській районній лікарні і виписали 28 серпня, але через важкий перебіг хронічних хвороб її 3 вересня госпіталізували в обласну лікарню у важкому стані.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!