У Львові 29 дерев хочуть визнати пам’ятками природи

2098 0
У Львові зросла низка дерев, які на сьогодні за своїми якісними показниками набули особливої природоохоронної та культурної цінності. З метою їх збереження для наступних поколінь, управління екології та благоустрою спільно з науковцями географічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка прийшли до висновку, що 29 дерев необхідно оголосити пам’ятками природи. Відповідне рішення підтримала сесія міської ради, - повідомили у прес-службі ЛМР.
Фото: прес-служба ЛМР

Фото: прес-служба ЛМР

Зокрема, йдеться про такі дерева:

  • Бук (площа Святого Юра) - 1 шт;
  • Гінкго (вул. І. Франка, 122) - 1шт;
  • Гінкго (територія СЗШ № 9) - 1шт;
  • Метасеквойя (головний корпус ЛНУ ім. І. Франка, вул. Університетська, 1) - 1шт;
  • Дуб великоплідний (головний корпус Львівської політехніки) – 1шт (на фото);
  • Гінкго (територія Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені Степана Гжицького) - 1шт;
  • Гінкго (вул. Шота Руставелі, 5) - 2шт;
  • Група метасеквой (територія центру творчості дітей та юнацтва Галичина біля озера) - 21шт.

Перелічені дерева є рідкісними для міста Львова, деякі з них завезені з інших частин планети, а відтак є екзотами, які важливо зберегти в природоохоронних, естетичних та пізнавальних цілях.

«Окрім цього такі дерева, як бук та дуб досягли значного віку, а відтак і розмірів. Оголошення цих дерев пам’ятками природи дозволить обмежити діяльність, яка б змогла  призвести до пошкодження чи знищення їх, а відтак і збереження для майбутніх поколінь», - розповіли в управлінні екології та благоустрою ЛМР.

Управління екології та благоустрою департаменту містобудування має клопотати перед Львівською обласною радою про оголошення цих дерев ботанічними пам'ятками природи місцевого значення.

Опублікував Ігор Саджениця 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!