У Львові 36 вчителів захворіли на Covid-19 і 15 учнів

15445 0
Також захворіли 48 працівників дитячих садків, вони перебувають на самоізоляції.
Фото: freepik.com

Фото: freepik.com

У Львові до навчального процесу не приступили 36 педагогічних працівників, в яких лабораторно діагностували коронавірусну інфекцію. Також станом на 3 вересня у львіських школах 15 учнів також не вийшли на навчання через хворобу. Про це сьогодні на сесії Львівської міськради повідомила заступниця міського голови Львова Галина Слічна.

Читайте також: Як у Львові організують навчання з 1 вересня і чи можуть діти із груп ризику не ходити до школи

За її словами, через коронавірус у працівників призупинили роботу ДНЗ №135 та №1. 48 працівників дитячих садків перебувають на самоізоляції.

Додамо, що міністр освіти і науки Сергій Шкарлетт в одній із програм на телебаченні заявив, що міністерство може підписати зі страховими компаніями меморандум про певні програми страхування вчителів- пенсіонерів і дітей. Наразі ведуться перемовини.

До початку навчального року у МОЗ мали вирішити, чи потрібно робити періодично ІФА-тести працівникам шкіл і садочків, але досі такого рішення немає. У міськраді Львова у коментарі Tvoemisto.tv раніше сказали, що поки тестування педагогічних працівників не передбачене наказом МОЗ, місто цього не робитиме. А ще раніше керівниця управління освіти ЛМР Зоряна Довганик сказала Tvoemisto.tv, що таке періодичне тестування буде надто дорогим.

Читайте також: Діти мають розуміти, що з ними відбувається. Як Covid-19 вплине на новий навчальний рік

Нагадаємо, що учні 1-4 класів можуть перебувати на території школи без захисної маски. Навчання відбувається у всіх школах України, за винятком тих, які перебувають у червоній зоні. Дітям же рекомендують мити руки з милом після кожного уроку. А дезінфектори мають стояти на вході до школи. Якщо є можливість, то заняття просять проводити максимально в одному класі. Уроки краще починати в різний час, хоча б з 15-хвилинним відривом. Такі дії зменшать кількість контактів між учнями. Якщо у класі захворіє один учень, то весь клас має йти на карантин.

Христина Гоголь


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!