У Львові 3-річна дівчинка випала з вікна багатоповерхівки і вижила

2548 0
У дитини черепно-мозкова травма, рана язика, перелом ключиці та нижньої щелепи.
Фото: Eva Blog

Фото: Eva Blog

У Львові з вікна четвертого поверху випала 3-річна дівчинка. На щастя, дитина жива, хоча діагностували черепно-мозкову травму, забійну рану язика, перелом ключиці та нижньої щелепи. Про це Тvoemisto.tv розповів заступник головного лікаря з хірургічної роботи львівської дитячої лікарні, що на вул. Орлика, Федір Осим.

Читайте також: У Львові з вікна на 8-му поверсі випала півторарічна дитина

За його словами, випадок стався у суботу, 28 листопада, близько 12 години. Хтось із дорослих забув зачинити вікно, дівчинка виглянула з нього і не втрималася. Дитина впала на газон, що й врятувало їй життя.

«У суботу 3-річну дитину відразу привезли до нас в лікарню. Їй зробили всю необхідну діагностику і з’ясували, що в неї черепно-мозкова травма, струс головного мозку, забійна рана язика, через що зробили операцію з ушивання язика, а ще перелом ключиці і нижньої щелепи», – каже Федір Осим.

За його словами, через травму щелепи дитину відразу проконсультували щелепо-лицеві хірурги лікарні швидкої медичної допомоги. Зараз стан дівчинки покращився, тому за день-два її випишуть з дитячої лікарні і відразу переведуть для подальшого лікування у «швидку».

Читайте також: 9-річна дівчинка випала з вікна дев’ятого поверху у Львові

Загалом, за словами Федора Осима, це вже не перший прикрий випадок у Львові, коли з вікон багатоповерхівок випадають діти.

«Нещодавно дитина сперлася на москітну сітку, не втрималася і полетіла донизу. У ще одну випадку дитина виповзла на балкон, пролізла через решітки і також випала», – пригадує лікар.

Федір Осим застерігає батьків ніколи не вчити дітей заглядати у вікна, а тим паче ставити їх на підвіконня, аби ті подивилися у двір.

Як вберегти дитину:

  • Не залишати дитину без нагляду
  • Поставити на вікна спеціальний захист від дітей
  • Не ставити москітні сітки, адже вони не витримають ваги дитини
  • Не ставити біля вікна меблів, якими дитина може вилізти до вікна
  • Для провітрювання використовувати кватирку
  • Міцно тримати дитину і бути готовими до її різких рухів, коли стоїте біля вікна.

Ольга Шведа



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!