У Львові 44 школи повністю вакциновані від коронавірусу

2345 0
Станом на 3 листопада у Львові на 100% були вакциновані 11 шкіл.
Photo by Daniele D

Photo by Daniele D'Andreti on Unsplash

У Львові станом на 11 листопада 44 школи мають 100-відсоткову вакцинацію від коронавірусної інфекції, де вакциновані і вчителі, і технічний персонал. Про це у коментарі Тvoemisto.tv повідомили у міськраді Львова.

Тиждень тому, 3 листопада, у Львові на 100% були вакциновані 11 шкіл. Загалом же відсоток вакцинованих освітян уже становить 96%.

До очного навчання у червоній зоні львівські школи можуть повернутися за кількох умов. Найперше, якщо працівники матимуть 100% вакцинації. Якщо зменшиться динаміка захворюваності. Також школи повинні мати опрацьовані протоколи, в яких буде детально прописано, яким чином буде організований процес у навчальному закладі.

Читайте також: Щоб зупинити Covid-19 на Львівщині, потрібно щодня вакцинувати 25 тисяч людей

З понеділка, 15 листопада, учні 1-4 класів повертаються до очної форми навчання. Інші карантинні обмеження, запроваджені у Львові з 30 жовтня, продовжуються ще на 2 тижні до 29 листопада.

«У закладах освіти з понеділка будуть працювати виключно ті педагоги, які будуть мати 100% вакцинації чи ПЛР-тест. Щодо старшої школи, то ми продовжуємо надалі спостерігати за динамікою захворювань серед дітей в наших школах. В п’ятницю буде засідати міська комісія ТЕБ і НС ще раз і будемо розглядати показники і приймати наступні рішення», – каже в.о. директора департаменту гуманітарної політики ЛМР Євген Бойко.
 

Нагадаємо, Тvoemisto.tv організувало дискусію, де обгворили з експертами та батьками, за яких умов школи зможуть працювати офлайн та як забезпечити якісний навчальний процес навіть в умовах карантину.

Напередодні також зареєстрували петицію про відновлення очної форми навчання в освітніх закладах під час «червоної» зони за умови 100% вакцинації колективів освітніх закладів. Вона зібрала понад 500 необхідних підписів всього за одну добу. Окрім цього, батьки у Львові закликали міськраду дозволили очне навчання школярів. Під міськрадою 3 листопада зібралося лише кілька представників однієї з приватних шкіл Львова, враховуючи епідситуацію. Мета – дозволити дітям ходити до школи, де є вакциновано 100% персоналу.

Ольга Коваль

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!