У Львові 50 винахідників представили свої творіння на фестивалі мейкерства. Відео

2726 0
26 листопада у Львові прихильники сучасних інноваційних технологій мали змогу спостерігати за неформальною презентацією свіжих ідей локальних виробників.

Lviv Mini Maker Faire цьогоріч вперше пройшов у Львові. Головною метою заходу стала промоція українського мейкерства та забезпечення українському споживачеві умов для ближчого контакту з фактичним виробником.


 

За словами організаторів, подібні проекти є дуже важливими, бо обєднують таланти у різних галузях, а також дають змогу дітям побачити різноманіття того, чим можна займатися. «Це дуже важливо для розвитку економіки та локальної спільноти, тому що чим більше таких людей, які зможуть щось робити своїми руками, тим цікавіше регіон і тим краще розвивається економіка», – зазначає співпродюсер фестивалю Lviv Mini Maker Faire Світлана Бовкун.


У першому Lviv Mini Maker Faire свої розробки представили близько 50 учасників з різних регіонів України. Галузі, у яких працюють винахідники – найрізноманітніші: і IT, і виробництво прикрас та одягу, і створення техніки. Наприклад, представники команди «RedBit» зі Львова презентували атракціон, що дозволяє усім бажаючим повністю поринути у віртуальний світ. «Це атракціон, що дозволяє відчути усі переваги сучасних технологій. Платформа взаємодіє з грою, коли ти поринаєш у віртуальний світ, тобі здається, що ти відчуваєш те саме, твої ноги підкошуються у прямому значенні цих слів. Зараз ми працюємо над новими іграми, та новими атракціонами для віртуальної реальності», – розповідає Юрій, представник команди «RedBit».

Свої роботи презентували також і традиційні майстри, які працюють з такими матеріалами, як дерево, камінь, тканина, папір та інші. У програмі фестивалю були майстер-класи для дітей з виготовлення літачка, розмальовування пряників, іконопису, бісероплетіння, гончарної справи тощо. Дорослі ж могли прослухати лекції науковців, представників бізнес-компаній та медіа-спільнот Львова.

Фестиваль є продовженням популяризації глобальної течії мейкер-культури в Україні. Сама ж традиція Maker Faireзародилась ще у 2006 році в Каліфорнії, нині подібні виставки-ярмарки щорічно відбуваються в більш ніж 120 містах світу. В Україні ж подібний захід відбувається вже ушосте.

Підготувала Анастасія Михалець



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!