У Львові слухатимуть історії «добровільних мігрантів». Програма форуму сторітелінгу

2103 0
З 31 жовтня до 4 листопада, у конференц-залі Центру міської історії відбудеться форум «Майбутнє у спогадах: Львів як вибір». 5 вечорів поспіль «добровільні мігранти» – молоді люди з Польщі, Криму, США та Ізраїлю – пояснять, чому місцем проживання та роботи обрали саме Львів.
Фото: savage minds

Фото: savage minds

Про це повідомляють на офіційній сторінці події у Facebook.

Упродовж всієї історії міста до нього приїжджали люди, які мусили покинути Батьківщину. «Однак під час серії зустрічей “Майбутнє у спогадах” ми хочемо показати й іншу перспективу – попросити пояснити свій вибір тих людей, яких зі Львовом нічого не пов’язувало», – пояснили організатори форуму.

31 жовтня свої історії розкаже Вікторія Маліцька з Вроцлава, яка досліджує культурну антропологію, налагоджує зв’язки між дослідниками Польщі та України, а також є представницею Національного закладу ім. Оссолінських (Оссолінеум). Вона мешкає у Львові 6 років.

1 листопада про рішення оселитися в Україні розкаже Ар'є Лисаков з Тель-Авіва, що займається інвестиційною та біржевою діяльністю. Він зробив вибір на користь Львова у 2015-му.

2 листопада культурний менеджер Халіл Халілов з Криму, що був змушений покинути Сімферополь внаслідок російської анексії, опинився у Львові 2 роки тому.

Читайте також: У Львові пройде благодійна вистава для допомоги Володимиру Кучинському

3 листопада співачка і громадська діячка Брія Блессінґ з Техасу розкаже про те, чому вона і її родина у 1993 році прилетіли спершу до Луганська, а потім до Львова.

4 листопада у якості підсумку події відбудеться дискусія між фахівцями, у якій візьмуть участь літературознавчиня, дослідниця динаміки пам’яті про ХХ століття Ірина Старовойт зі Львова, філософ Руд Мейі з Амстердама та інші.

Форум зі сторітелінгу (оповідання історій – Авт.) відбудеться 31 жовтня - 4 листопада за адресою: вул. Академіка Богомольця, 6. Початок кожної події – о 18:30. Вхід – вільний. 

Читайте також: Львів'ян познайомлять з літературою Литви та Білорусії

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!