5-місячний хлопчик у Львові, який поборов важку патологію, очікує на всиновлення

5855 0
Медики врятували дитину, яка народилася без стравоходу.
Фото: ZN.YA

Фото: ZN.YA

5-місячний хлопчик у Львові, який поборов складну патологію, нині очікує на усиновлення. Малюк потрапив до Львівської обласної дитячої клінічної лікарні ОХМАТДИТ у важкому стані. Лікарі діагностували в нього атрезію стравоходу – одну з найважчих вад, несумісних з життям. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив торакальний хірург лікарні Олег Ленів.

Дитину лікували у два етапи. Після двох оперативних втручань і тривалого лікування малюк вже може самостійно їсти.

«Перша операція була зроблена для встановлення спеціальних кліпс, які перекрили доступ зі стравоходу у трахею, щоб вміст шлунку не потрапляв у легеню. На другому етапі ми пересікли стравохід і з’єднали його зі сліпим сегментом шлунку, дефект закрили власними тканинами стравоходу дитини. Після таких реконструктивних операцій у дитини залишилися рубці, наступило звуження стравоходу. Щоб усунути цей стан, ми виконуємо хірургічні процедури – бужування стравоходу. Наш пацієнт буде здоровою дитиною, уже сам їсть з пляшечки», – каже він.

Читайте також: Не слухати, що кажуть інші. Історія львів'янки, яка удочерила дитину і змінила професію

Слід зазначити, що атрезія стравоходу є однією з найважчих вроджених вад розвитку, якщо вчасно не надати хірургічну допомогу.

На сьогодні хлопчик Ромчик (таке ім'я йому дали лікарі) почувається добре і готовий до виписки, однак ще у пологовому будинку від нього відмовилася матір. Аби хлопчик швидше одужав, йому потрібна сім’я, на яку він чекає.

«Хлопчик народжений від матері з ромським корінням. Упродовж дозволених законодавством двох місяців мати, батько та інші родичі не скористалися своїм правом забрати дитину. Оскільки відповідний термін закінчився, дитина перебуває на місцевому обліку з усиновлення», – говорить у коментарі Tvoemisto.tv начальниця відділу «Служби у справах дітей» Личаківського району Олександра Ліва.

итайте також: Щоб усі були як рідні. Як у Львові працюватиме центр підтримки дітей та сім’ї «Рідні»

Вона додає, що пріоритетне право в усиновленні дитини мають мешканці Личаківського району Львова. Якщо ж кандидати, які у черзі, відмовляться, право всиновити хлопчика матимуть мешканці Львівської області. Також, за її словами, у практиці були випадки, коли всиновлювали дітей з ромським корінням, зокрема у кількамісячному віці. Загалом практика з усиновлення/удочеріння дітей у Львові з кожним роком активно зростає. 

Юлія Осим


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!