У Львові 8 днів відбуватимуться концерти у храмах. Програма

7831 0
З 15 до 31 серпня у місті відбудеться міжнародний фестиваль «Музика у старому Львові». Водночас аналогічний фестиваль «Музика у старому Кракові» триватиме у Польщі. Для Кракова це буде 39-й рік досвіду, а для Львова все відбуватиметься вперше. Львів’яни та гості міста зможуть перебувати у храмах під музичний супровід творів видатних композиторів від епохи бароко і до класики.
Фото: philharmonia.lviv.ua

Фото: philharmonia.lviv.ua

Концерти відбуватимуться у Костелі єзуїтів, Костелі святої Марії Магдалини, Архикатедральному соборі Святого Юра та Латинському кафедральному соборі.

Перший такий фестиваль у Кракові відбувся ще 1976 року, з ініціативи влади міста й під протекцією мера. Сьогодні цей фестиваль є чи не найпопулярнішим з усіх у Польщі. Задум польського фестивалю «Музика в старому Кракові» належить засновнику польської капели «Краковієнсіс» Станіславу Галонському. Ініціатором співпраці з боку Львова виступив засновник відомого українського камерного оркестру «Віртуози Львова», народний артист України Сергій Бурко, інформує прес-служба Львівської міськради.

Ексклюзивність фестивалів у тому, що концерти відомих виконавців та колективів з різних країн відбуватимуться у храмах. Цікаво, що фестиваль триватиме в період літніх відпусток, а це нагода для охочих відвідати концерти. По-друге, фестивалі «Музика у старому Львові» та «Музика у старому Кракові» об’єднають міста-побратими і стануть ще одним кроком назустріч євроінтеграції. По-третє, окрім справжніх професіоналів, до участі у фестивалі запрошуються молоді музиканти, які отримають чудову нагоду заявити про себе, свою творчість та розпочати успішну музичну кар’єру.

Участю у фестивалі зацікавилось чимало відомих виконавців з різних куточків світу. Ще однією особливістю заходу буде виступ польських виконавців у Львові і українських у Польщі.

Головними диригентами фестивалю будуть львів’янин Юрій Луців та краків’янин Станіслав Галонський. Планується виконання творів тих композиторів, чиї імена пов’язані з історією Львова та Кракова. Також на фестивалі «Музика у старому Львові» організатори планують представити прем’єру опери «Сокіл» українського композитора Дмитра Бортнянського у постановці народної артистки України Наталії Свириденко.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!