Політична реклама

У Львові - спалах грипу. Як вберегтися

1192 1
За даними державної санітарної епідеміологічної служби, у період з 4 до 11 лютого в області на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції захворіло 12662 особи. Інтенсивний показник на 10 тис. населення склав 47,6 (епідеміологічний поріг – 143,2). З-поміж хворих 56,3% – діти до 17 років.

Про це 11 лютого повідомляє відділ прес-служби апарату Львівської ОДА.

Як порівняти з минулим тижнем, кількість хворих зросла в 1,1 рази, проте загальний епідеміологічний поріг на жодній з адміністративних територій не перевищено.

З початку епідеміологічного сезону на грип та ГРЗ на Львівщині захворіло 168616 осіб (з них 96366 дітей до 17 років (57,1%). З 10 січня в інфекційні стаціонари госпіталізовано 3427 осіб (2,0%). Лабораторно підтверджено циркуляцію вірусу грипу В на території області.

У Львові за вказаний період захворіло 5459 осіб з інтенсивним показником 62,7 при епідпорозі 92,9. 45,2% хворих – діти. Простежують перевищення епідеміологічного порогу в 1,1 рази у вікових групах від 3 до 6 та від 7 до 14 років. Загальний епідеміологічний поріг у місті не перевищено.

Як пише Радіо Свобода, для того, щоб уберегтися від епідемії, фахівці радять, зокрема, вживати вітаміни та утримуватися від перебування у місцях масового скупчення людей.

Доктор медичних наук, заслужений лікар України Сергій Крамарєв вважає, що найкращим методом уберегтися від захворювання залишається вакцинація.

"Щеплення підвищує опірність організму до збудників вірусу та захищає не лише від грипу, але й від інших гострих респіраторних захворювань. Помилковою є думка, що вакцинація має бути проведена не пізніше від двох тижнів до прогнозованого початку епідемії. Одну з вакцин – інактивованану – вводять і після спалаху епідемії, якщо з якихось причин ви не змогли зробити це вчасно. Організм може мати достатньо часу, щоб виробити протигрипозний імунітет, уберегти вас від захворювання та захистити при повторних спалахах грипу", – зауважує фахівець.

Водночас вакцинопрофілактика рекомендована не всім. Як каже завідувач кафедри клінічної, лабораторної імунології та алергології Національної медичної академії післядипломної освіти імені Шупика Лариса Кузнєцова, у людей зі слабким імунітетом після щеплення можуть виникати ускладнення. 

"Це діти до 5 років, вагітні жінки, люди віком від 65 років, люди з надмірною вагою та люди з хронічними захворюваннями. Перед щепленням вони обов’язково повинні проконсультуватися в імунолога та зробити імунограму. Якщо рівень імунітету виявиться високим, то вакцинація не даватиме ускладнень і повноцінно захистить організм від грипу", – розповідає Кузнєцова. 

Окрім вакцинації, запобігти інфекційним захворюванням допоможе збалансоване вітамінне харчування. Також лікарі рядять дотримуватися основних засобів профілактики. 

Лікарі иакож радять уникати місць масового скупчення людей. У громадському транспорті, не торкатися руками очей, носа чи рота. Після приходу додому необхідно промити ніс та прополоскати горло слабосолевим розчином. 

Зранку перед виходом на вулицю варто змастити ніздрі маззю, що зроблена на жировій основі. 

За даними Державної служби статистики, минулого року від грипу та гострих респіраторних інфекцій померли 1296 українців. 

Медики застерігають: якщо ви підхопили грип – маєте високу температуру, рясне потовиділення, слабкість, головний біль, нежить, сухий кашель, болі в м’язах та суглобах – негайно зверніться до лікаря.

11 Лютого, 2013 23:41
Валентин Халецький Краще не хворіти, а займатися профілактикою.
В зв"язку з чим і запрошую Вас на Щотижневі Дні Здоров’я, які відбуваються щосуботи з 12:00 до 13:00 за адресою м.Львів, вул. Лесі Українки, 7, де Ви:
- Дізнаєтесь про новітні методики профілактики та оздоровлення;
- Дізнаєтесь про новітні методики лікування;
- Отримаєте БЕЗКОШТОВНУ консультацію лікаря;
- Пройдете БЕЗКОШТОВНЕ експрес-обстеження;
- Отримати якісну консультацію та варіанти рішення по проблемі, що Вас турбує;
Чекаємо Вас за адресою: м. Львів, вул. Лесі Українки, 7.
Телефон для довідок: +38 (097) 474-29-80
Заходьте!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!