Дмитро Загарія йде у відставку, – активісти

2973 0
Активісти залишають у мережі дописи на підтримку тимчасово в.о. начальника Головного управління Нацполіції у Львівській області, який, за їхніми словами, йде із займаної посади.
фото: dyvys.info

фото: dyvys.info

Як повідомила на своїй сторінці у мережі Facebook Вікторія Балицька, голова постійної поліцейської комісії ГУ Нацполіції у Львівській області, поліцейського «поставили перед вибором без вибору». «Але усе має кінець. І от завершилася Епоха. Епоха 'народного міліціонера', як вас часто називали. Я знаю, що вас поставили перед вибором без вибору. Дотиснули. І народна підтримка для МВС не мала значення. Після відставки Деканоїдзе це було очікувано. Вона рахувалася з думкою людей. Але маємо прийняти цей прикрий факт – Дмитро Загарія йде», – написала Вікторія Балицька.

У прес-службі ГУ Нацполіції Львівської області Tvoemisto.tv ситуацію із відставкою т. в. о. начальника відомства не коментують.

Додамо, нещодавно львівські активісти написали відкритого листа до міністра внутрішніх справ Арсенія Авакова з проханням залишити на займаній посаді Дмитра Загарію. «За таких передумов ми не бачимо жодних об’єктивних підстав для усунення Д. Загарії з посади. Більше того – Ви маєте намір примусово призначити начальником ГУНП у Львівській області ректора ЛьДУВС Валерія Середу, який в публічні площині висловив своє небажання обіймати цю посаду. Закликаємо припинити маніпуляції та тиск на усіх учасників цього процесу, оскільки це спричиняє суспільну напругу в області. Нагадуємо Вам, що згідно із Законом України «Про Національну поліцію» рівень довіри населення до поліції є основним критерієм оцінки ефективності діяльності органів і підрозділі поліції. (ст.11 п.3) Громадськість Львівщини довіряє Дмитру Загарії. Це чесний, порядний і мудрий поліцейський і керівник», –  написали активісти у листі до Арсенія Авакова.

Наразі ж у мережі Facebook з’являється все більше дописів на підтримку Дмитра Загарії, які присвячені його відставці.

Читайте також: Що задекларував за 2015 рік очільник Нацполіції Львівщини Дмитро Загарія

Нагадаємо, минулого року під Дебальцевом було поранено Дмитра Загарію. Підірвався автомобіль, у якому їхала група осіб на чолі з тоді начальником ГУ МВС України у Львівській області. Поранених госпіталізували у травматологічне відділенні центральної лікарні Артемівська.

Опублікувала Наталія Середюк

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!