У Львові активісти влаштують рейд на дорогах, виявлятимуть п'яних за кермом. Як долучитись

1565 0
16 лютого Верховна рада ухвалила закон, яким суттєво підвищує штрафи і покарання для водіїв, які керують напідпитку.
фото: www.autocentre.uа

фото: www.autocentre.uа

Сьогодні, у неділю, 7 березня, у Львові активісти ініціативи «Pitbull Lviv» разом із патрульними вийдуть на рейд по боротьбі з пияцтвом за кермом, небайдужих закликають долучитись.

Читайте також: На яких автомобілях їздять нетверезі водії на Львівщині. Рейтинг поліції
«Для того щоби долучитись потрібно: автомобіль, напарник, телефон з інтернетом (Telegram і Zello), хороший настрій та бадьорий дух. Перед рейдом проведуть інструктаж із техніки безпеки», - пишуть активісти.

Учасники збираються о 22:00 біля ТРЦ Victoria Gardens на вул. Кульпарківській.

Нагадаємо, 16 лютого Верховна рада ухвалила закон, яким суттєво підвищує штрафи і покарання для водіїв, які керують напідпитку. Водію загрожуватиме 17 тисяч штрафу і один рік позбавлення права на керування автомобілем. За повторне правопорушення – 34 тисячі штрафу або адмінарешт на 10 діб, а також позбавлення права керування на три роки і можливе оплатне вилучення транспортного засобу. Якщо водій протягом року вчинить це правопорушення двічі, то покаранням буде штраф у 51 тисячу або адмінарешт на 15 діб, а також 10 років позбавлення права керування і, можливо, конфіскація транспортного засобу.

Закон суттєво підвищує відповідальність за вживання алкоголю після ДТП або після зупинки поліцією – 34 тисячі штрафу або адмінарешт і три роки позбавлення права керування.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!