У Львові активісти зупинили роботи у сквері св. Юра, в ЛМР обіцяють провести службове розслідування

2764 1
Сьогодні у Львові активісти ініціативи «Врятуй сквер св. Юра» вчергове зупинили будівельні роботи у парку. Причиною для цього з боку активістів стали відсутність необхідних документів у робочих, а також те, що перед тим було зрубано більшу кількість дерев, аніж узгоджено. У Львівській міській раді щодо цього вирішили провести службове розслідування.
Фото: facebook.com/Ярослав Підстригач

Фото: facebook.com/Ярослав Підстригач

Інформація про зупинку будь-яких робіт в парку, та про те, що на місце події викликали поліцію, активісти розмістили у соцмережах. Там же вони і виклали інформацію про причини такого рішення.

Читайте також: Сквер святого Юра: чи буде місце для тролейбуса та дитмайданчика?

«Оскільки робітники не можуть надати всіх необхідних документів, а також у зв'язку з незрозумілою ситуацією зі зрубуванням дерев (за початковою інформацією, яку надали у ЛМР мало бути зрубано 9 дерев для прокладання дороги, в результаті зараз можна нарахувати близько 16 свіжих пнів) активісти та мешканці зупинили роботи та викликали поліцію. На місце також прибув слідчий, який призупинив роботи та почав опитувати робітників. Станом на 11 годину представника генпідрядника забрали у райвідділ для перевірки документів», – йдеться у повідомленні.

Сьогодні з самого ранку па площі Св. Юра з боку бібліотеки Політехніки знову відновились роботи.Оскільки робітники не ...

Posted by Врятуй Сквер Святого Юра on 8 грудня 2015 р.
 

Після цього активісти зустрілися з начальником юридичного управління ЛМР Геленою Пайонкевич. На цій зустрічі було озвучено питання про те, де має розміщуватися зупинка громадського транспорту, який має курсувати через парк. Активісти виступають проти того, що ця зупинка була облаштована в сквері.

Також вони ще раз нагадали про те, що допоки не буде оприлюднено усіх документів щодо робіт в парку, вони не дадуть проведення там жодних робіт.

Разом з тим Гелена Пайонкевич зазначила, що зараз готується ухвала про повернення скверу статусу скверу і у четвер проект ухвали винесеться на колегіум з метою включити розгляд ухвали до порядку денного сесії ЛМР 17 грудня.

Після цього замовник робіт та керівник комунального підприємства «Львівавтодор» Олег Береза прокоментував ситуацію з виконанням робіт у сквері св. Юра. За його словами, щодо законності та правильності зрізання більшої, аніж обумовлено у підписаній мировій угоді, кількості дерев у міськраді буде проведено відповідне службове розслідування. За його словами причина цього в тому, що рішення про зрізання дерев приймали не ті особи, що підписували мирову угоду. Кількість дерев, які мали зрізати, вказали в управлінні екології. Олеш Береза ж і пообіцяв, що у міській раді буде проведено відповідне службове розслідування на предмет того, чи правильно було все це зроблено, і, відповідно, прийнято певні управлінські рішення, якщо буде встановлено чиюсь вину.

Читайте також: У Львові уклали мирову щодо реконструкції пл. Св. Юра. Про що домовились?

Та попри це, вже о 14:50 год, за даними активістів, у парку знову розпочали роботи без необхідних документів, які згодом були зупинені. Попри те, що у ЛМР пообіцяли не відновлювати жодних робіт до з’ясування обставин. Активісти висунули вимоги, що допоки не буде скориговано проект дороги відповідно до мирової, не буде паспорту проекту на сайті ЛМР і на місці робіт і не буде офіційної заяви від ЛМР з поясненнями причин порушення мирової угоди зі сторони ЛМР та визначення відповідальних, роботи продовжені не можуть бути.

Тож активісти вирішили зібрати свідчення про порушення у роботі начальника управління екології та благоустрою Андрія Галушки.

До повного з'ясування ситуації активісти вирішили відновити чергування у сквері.

Підготував Ігор Саджениця


Читайте також:
9 Грудня, 2015 11:46
Інна Чому б не провести опитування мешканців Львова, котрі не мають чим добиратися на робу.Скільки ми будемо ходити пішки!
Шановні активісти організуйте нам громадський транспорт, або посадіть кілька дерев!!!!!!!!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!