У Львові арт-проект присвятять дорозі, що з’єднує Україну і Крим

2273 0
21 жовтня у Львові за адресою вул. Мулярська, 2а разом із відкриттям Першої Львівської Медіатеки відкриється фотопроект «Е97», присвячений Криму. Групова виставка «Е97» представляє фотопроекти художників, створені до подій 2014 року на території Криму.

«Е97» – це автомобільна траса, що поєднує материкову Україну та півострів Крим, пишуть організатори.

Виставка у межах проекту «Е97» – це співпраця кримських та львівських художників, яка має на меті руйнувати стереотипи у сприйнятті навіть самого слова «Крим». Паралельна програма виставки нестиме просвітницький характер, що не торкатиметься теми політичної ситуації, а говоритиме про Крим як культурне середовище, розкриваючи його особливості і проблеми. Виставка буде першим кроком у залученні просторів Львова для самовираження художників з Криму або проектів, що працюють в даному напрямку.

Львів’яни та всі охочі зможуть більше дізнатись про Крим, відчути його мистецтво та позбавитись упереджень, поспілкуватись особисто з учасниками та долучитись до наступних проектів чи запропонувати власні.

Учасники фотовиставки : Сімферополь (Олександра Кроліковська, Олександр Кроліковський, Динара Ахтемова), Севастополь (Віталій Фоменко , Терёхина Надежда), Львів ( Олександра Давиденко), Мюнхен (Herbert Rometsch).

Для паралельної програми залучаємо відео-арт від Дмитра Гончаренка (Koktebel Art Residence), перформанс від Krolikowski Art. Відбудеться зустріч з учасниками виставки та розмова «Творення. Реакція. Море» про мистецтво фотографії і не тільки. Усіх бажаючих запрошуємо на воркшопи та перформанси-дії в рамках виставки.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!