У Львові на смітник викинули автентичну історичну браму

4689 0
У місті працює програма співфінансування реставрації брам, для мешканців відновлення вартувало би орієнтовно 17 тис. грн.
Фото: Фейсбук Христини Бадзян

Фото: Фейсбук Христини Бадзян

У Львові мешканці будинку на вул. Меретина, 8 викинули на смітник історичну браму. Про це на своїй сторінці у Фейсбуку повідомила архітекторка Христина Бадзян.

«Стара автентична, нікому не потрібна брама опинилася на смітнику, а її місце зайняла «сучасна мінімалістична» металева консерва. Викинутій брамі я наразі надала притулок – поселила у себе в гаражі», – написала вона.

Вона також розповідає, що у її будинку на вулиці Гуцульській стояла така ж брама, стара, похила, яка не зачинялася.

«За програмою співфінансування з неї зробили красуню. Ціна питання – 17 тисяч гривень з усіх мешканців, а решту – 40 тисяч – оплатило місто», – пише Христина Бадзян.

Читайте також: Які історичні брами та вікна у Львові реставруватимуть наступного року

Нагадаємо, що цьогоріч місто планувало відреставрувати щонайменше 40 дверей в будинках, які розташовані в історичній частині міста. При реставрації брам 70% вартості робіт оплачують із міського бюджету, 30% – сплачують мешканці.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!