У Львові авторка скандальної книжки вибачилася за «хохлів» та «рагулів»

4757 1
Світлана Варшавська, чия книга викликала обурення у читачів через антиукраїнські настрої, вибачилася у Facebook.
фото: 5Books

фото: 5Books

У «Посібнику ненормативної лексики з англійської мови», авторкою якого є Світлана Варшавська, українських селян називають «хохлами» та «рагулями». Антиукраїнський підручник у книгарні «Є» помітив львів’янин Микола Сирота.

Після його скарги книжку вилучили із продажу. У книгарні «Є» пояснили, що причиною появи такого видання є неуважність відділу постачання, а читачів закликали повідомляти про подібну літературу, адже наразі книжки, які надходять у продаж, не рецензуються.

Читайте також: Яндекс інфляції гідності

Згодом Світлана Варшавська вибачилась перед читачами у Facebook та додала, що її видавництво не має наміру поширювати «образливі російські стереотипи».

«В першу чергу ми заявляємо, що ні створений нами посібник, ні окремі його цитати не мають на меті  поширення образливих російських стереотипів», ні розпалювання міжнаціональної ворожнечі. «Посібник ненормативної лексики англійської мови» створювався нами у 2013 році як спеціалізоване видання іронічного характеру, у зв’язку з наявність неодноразових запитів на таку літературу від наших читачів. Ненормативна лексика – це не те, чому професійно навчають, однак, більшість з нас вживає її у своїй мові. Так відбувається абсолютно у всьому світі, не існує жодної мови світу, в якій би не було лайки.

Однак, звертаємо Вашу увагу, що посібник ненормативної лексики природньо містить у собі грубі та лайливі вирази. Конфлікт спровокувала 132 сторінка нашого видання, те місце, яке наводить можливі приклади вживання в мові слова «хохол». Однак, Пан Микола Сирота сфотографувавши цю сторінку і на підставі цього зробивши «сенсацію», чомусь не зазначив, що на протилежній сторінці було викладено іронічні приклади вживання фраз зі словом «москаль», – написала авторка на своїй сторінці у Facebook.


Читайте також:
23 Лютого, 2017 13:11
Тарас Вибачення??? книгу видала, бабло заробила, рекламу собі зробила - і настрочила вибачення? Перед нею, може, на колінах повзати? Нехай валить в свою расєю
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!