У Львові батьки обурені наміром перенести зимові канікули

4235 1
Об’єднання «Батьківська Рада Львівщини» висловило обурення черговим розпорядженням Кабінету Міністрів України від 5 серпня 2015 р. № 809-р про заходи по підготовці до осінньо-зимового періоду. Згідного цього рішення, в цілях економії знову буде збільшено або перенесено зимові канікули школярів, а температурний режим у буде зменшено з 18°С до 16°С.
фото: ilikenews.com

фото: ilikenews.com

«Складається стійке враження, що Кабінет Міністрів України знаходить єдину сферу, де можна зекономити держбюджет, і це середня освіта в Україні. Подібний невдалий експеримент з перенесення шкільних канікул вже проводився у місті Львові минуло опалювального сезону, і як виявилося окрім проблем для родин учнів, та й учителів не приніс нічого доброго.

Так званої економії на опалені не відбулося, адже погодні умови цілком дозволяли проводити навчальний процес, а відімкнути повністю від опалення шкільні приміщення технічно є неможливим і небезпечним, адже може призвести до руйнації систем опалення, а також руйнування приміщень та шкільного інвентаря. Батьки школярів, особливо багатодітні, з великими труднощами вирішували з ким залишити дітей у ці штучно насаджені канікули. У соціальних мережах навіть створювалися групи батьків, щоб вирішити, де і чим зайняти своїх дітей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українським школярам можуть продовжити канікули

Схожі канікули намагалися впровадити у містах Львівської області, але оперативно зрозумівши помилковість такого рішення відміняли помилкові рішення і продовжували навчальний процес. Схоже невдалий експеримент міста Львова вирішили провести на всю Україну.

Нагадаємо, що Кабмін вже намагався економити на шкільному харчуванні, шкільних підручниках. Було скорочено фінансування і закрито заклади позашкільної освіти, а також закрито десятки нерентабельних шкіл в областях України. І все це протягом минулого навчального року» - коментують ситуацію представники «Батьківської Ради Львівщини» і звертаються до керівництва держави перестати економити на дітях, а навпаки у цей складний час знаходити можливість для збільшення фінансування і підтримки освіти.

Опублікувала Наталя Середюк


Читайте також:
10 Вересня, 2015 11:08
Іван pidru4nik.com.ua/ - шкільні підручники онлайн
pidru4nik.com.ua/lessons/pimsleur1 - шкільні уроки Англійської мови
pidru4nik.com.ua/main/testing - ЗНО тести
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!