У Львові біля аеропорту планують звести триповерховий торговий центр

7002 0
Вулицю Скнилівську, що біля аеропорту, планують забудувати житлом та торгівельними центрами.
Скрін із презентації на містобудівній раді

Скрін із презентації на містобудівній раді

Поблизу аеропорту у Львові планують звести триповерховий магазин. 31 серпня на засіданні архітектурно-містобудівної ради повторно розглянули проєкт нового будівництва магазину у 9-му Скнилівському провулку, 3а та 3в.  Під час голосування більшість членів ради його підтримали.

Йдеться про будівництво на перетині Скнилівського провулку і вулиці Щирецької. Це неподалік від Міжнародного аеропорту «Львів» імені Данила Галицького та проєктованої Ряшівської, яку планують добудувати уже впродовж 13-ти років.

Читайте також: У Львові поблизу аеропорту зведуть багатоквартирний житловий комплекс

Фото із відеопрезентації на містобудівній раді

Будівлю нового ТЦ хочуть звести триповерховою. На перших двох поверхах заплановані два магазини, а на третьому допоміжні приміщення. Під час попереднього слухання проєкту у членів комісії були зауваження щодо гостьового паркінгу, а під час цього – архітектори зауважили, що на перших двох поверхах, де заплановані магазини, немає туалетів. Також архітектори мали зауваження щодо облаштування проїздів для евакуації у разі надзвичайної ситуації.

Головна архітекторка проєкту запевнила, що усі зауваження врахують. Перед будівництвом забудовник ще має отримати містобудівні умови і обмеження, їх затверджують під час засідання виконавчого комітету.

Розробник проєкту ТзОВ «Фірма «Інтербуд». Замовником проєкту є Яцишин Н. У 2017 депутати Львівської міської ради погодили Яцишину Н. проект землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність та надання в оренду у 9-му Скнилівському провулку, 3в.

Нагадаємо, що поблизу аеропорту також збудують багатоквартирний житловий комплекс. Весною цього року виконком видав містобудівні умови та обмеження на нове будівництво на вулиці Скнилівській. Також виконком погодив будівництво офісного центру з підземним паркінгом на вулиці Скнилівській.  Окрім цього, торік у грудні Львівська міська рада затвердила викупну ціну земельних ділянок, які необхідні місту для будівництва вул. Ряшівської. На викуп 14 ділянок потрібно понад 2 мільйони гривень.

Вікторія Савіцька

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!