У Львові біля Оперного театру родини захисників «Азовсталі» вийшли на акцію

2008 0
Вони звертаються до Червоного Хреста та ООН захистити права та зробити все можливе для швидкого обміну героїв Маріуполя.
Фото Івана Станіславського

Фото Івана Станіславського

Сьогодні, 31 липня, о 18.00 родини захисників «Азовсталі» вийшли на акцію у Львові. Вони закликають міжнародні організації захистити полонених героїв Маріуполя.

Родичі полонених захисників з «Азовсталі» зібралися сьогодні  на площі перед Оперним театром. Вони звертаються до Червоного Хреста та ООН захистити права та зробити все можливе для швидкого обміну героїв Маріуполя.

Закликають світову спільноту не ігнорувати теракт, який трапився 29 липня в Оленівці, коли росіяни підірвали казарми з українськими полоненими.

Пані Оксана прийшла на акцію через свого чоловіка, він вийшов з "Азовсталі" і перебуває у полоні в росіян. 

«Ми звертаємося до представників ООН і до Червоного Хреста, які давали нам гарантії, що хлопців наших звільнять чи обміняють. Ми ніколи й не думали, що спільнота всієї землі не може втримати ту сволоту, яка знущається над нашими хлопцями, вбиває їх голодних і змучених тортурами. То ганьба для всієї нації росії, я не знаю як вони з тим житимуть. В мене там чоловік і мені то дуже болить», – каже жінка. 

В полоні також наречений Рити, дівчина каже, що дуже давно не було зв'язку з коханим, немає інформації про те, чи живий, чи здоровий. 

На акції зібрались близько сотні людей, вони вимагають визнати росію державою-спонсоркою тероризму. 

«Закликаємо львів’ян і гостей міста прийти із плакатами на площу перед Оперним театром і разом з нами виступити на захист захисників «Азовсталі»! Ми чекаємо на повернення всіх полонених живими!», – йдеться у повідомленні.

Учора, 30 липня акція родин захисників «Азовсталі» відбулась у Києві.

Нагадаємо, росіяни вчинили теракт в Оленівській колонії, де утримували українських полонених. У теракті росіяни звинуватили українських військових. Пропагандисти заявляють про щонайменше 53 загиблих українських бійців.

Тимчасово виконуючий обов’язки командира полку «Азов» майор Микита Надточій завив, що теракт в колонії Оленівки не що інше, як публічна страта. А виконавців та організаторів злочину вже шукають та вже мають попередню інформацію про них.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!