У Львові біля Органного залу відкрили пішохідну зону

1002 0
Завершити решту робіт з благоустрою громадського простору та зеленого схилу планують до кінця травня.
Фото: Львівавтодор

Фото: Львівавтодор

У межах реконструкції вулиці Степана Бандери у Львові, а саме підпірної стінки, облаштували та відкрили пішохідну зону. Її замостили мозаїкою та плиткою.

Джерело: «Львівавтодор»

Як зазначають в ЛКП «Львівавтодор», наприкінці минулого року на цій ділянці замість демонтованої аварійної підпірної стінки облаштували нову. Її сховали під землю і скоро тут має бути зелений схил – тут висадять 2820 кущів кизильника та 21 дерево. Вже після облаштування нової підпірної стінки із земляним відкосом перейшли до влаштування конструктивних шарів доріжки пішохідної зони, яка простягається між вул. Бандери і вул. Професорською.

В межах облаштування громадського простору на цій ділянці ще мають облаштувати ліхтарі зовнішнього освітлення, встановити вуличні меблі (чотири лавки-платформи), встановити питний фонтанчик. Завершити роботи з благоустрою громадського простору та зеленого схилу планують до кінця травня.

Читайте також: У Львові показали, яким буде перший транспортний хаб на вулиці Бандери. Візуалізація. Оновлено

Нагадаємо, що у Львові на вулиці Степана Бандери після коригування проєкту планують завершити ремонт аварійної підпірної стінки, облаштувати громадський простір і транспортний хаб, а також збільшити озеленення території. Як нещодавно повідомляв у коментарі Tvoemisto.tv керівник ЛКП «Львівавтодор» Микола Власюк, тут планують виконати ще низку робіт. Зокрема, завершити ремонт підпірної стінки, облаштувати громадський простір біля Органного залу та на перехресті вул. Бандери-Чупринки, встановити постійні дорожні знаки, поставити штатні світлофори, висадити ще 81 дерево. Наразі на вулиці вже висадили 19 дерев, з яких 11 – у межах хабу, 8 – на самій вулиці. Зазначимо, що роботи з демонтажу підпірної стінки та облаштування відкосу на Бандери планували закінчити до 15 жовтня 2022 року, однак наразі вони ще тривають.

Згідно з проєктом вартість робіт становить 209 млн грн, наразі робіт зроблено більше ніж на 200 млн грн, а оплачено 158 мільйонів. Частину робіт зможуть оплатити лише після коригування проєкту. Чи зміниться початкова ціна – залежить від експертизи корегованого проєкту, який планується у червні – липні 2023 року. Роботу з облаштування транспортного хабу розпочали наприкінці жовтня 2022 року. 

19 грудня смугу біля підпірної стінки на вулиці Бандери вже відкрили для руху автомобілів та громадського транспорту. Трамваї №1 та №2 повернулись на свої звичні маршрути. У січні 2023 на вулиці Чупринки на 30 метрів вперед тимчасово перенесли зупинку громадського транспорту, оскільки на території майбутнього транспортного хабу, що на перехресті вул. С.Бандери-Чупринки, розпочали облаштування безбар’єрної платформи зупинки.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!