У Львові біля шкіл та садочків висадять фруктові дерева

2947 0
У Львові створили штаб із озеленення міста. Один із його пріоритетних напрямків роботи – відновлення фруктових садів на території навчальних закладів.
фото: kiev.ua

фото: kiev.ua

Як розповіла Tvoemisto.tv в.о. начальника управління екології Львівської міськради Наталія Партика, штаб координування запланованих заходів з озеленення міста створили на базі управління. «Ми вже не один рік проводимо кампанії із висадження зелених насаджень на території міста весною та восени. Цього року ми вирішили створити спеціальний штаб, який би координував цю роботу, щоб і мешканцям, і підприємцям було зручніше долучатися до цих робіт», – каже Наталія Партика.

За її словами, новоутворений орган повинен максимально спростити комунікацію і оранізацію процесу висадки дерев. Відповідальною особою за його роботу призначили Гавришко Маріанну. Будь-хто може телелефонувати із своїим пропозиціями безпосередньо в управління екології за номером: (032) 297 59 82. Або ж звертатися безпосередньо до Гавришко Маріанни за телефоном: (067) 672 45 72.

Читайте також: 15 цікавих фактів про парки Львова

«Ми раді всім: незалежно від того хоче людина долучитися своєю працею чи придбати саджанець.Придбати необхідну кількість якісних зелених насаджень за бюджетні кошти дуже складно, тому ми запрошуємо організації чи підприємців, які мають змогу долучитися до покращення умов проживання у місті, придбати дерева та кущі», – каже Наталія Партика. Наразі у новоствореному штабі працюють над створенням єдиної інтерактивної онлайн-платформи, де можна буде переглянути де і яких саджанців бракує. А також з’ясувати усі організаційні моменти.

Зараз в управлінні працюють над відновленням фруктових садів на території навчальних закладів. Вже опрацьовано території понад 70-ти закладів і складені вимоги до саджанців, яких потрібно близько 800. Навесні, після розгляду таких пропозицій на батьківських комітетах, вже мають намір почати висаджувати дерева. Те що не вдасться зробити зараз – продовжать восени.

Читайте також: Оранжерею у Стрийському парку повністю облаштують навесні

Загалом цього року за бюджетні кошти у місті мають намір висадити понад 2 тисячі дерев та близько 600 кущів. Серед них будуть й екзотичні насадження, такі як багряник японський, каштан бріоті, туя канадська тощо, так і типові для нашого клімату: липи, ясени, клени.

каштан бріоті (sadivo.com.ua)

 

багряник японський (1decor.org)

Нагадаємо, влітку у Львові на площі Музейній у контейнери висадили 11 дерев. Таким чином перед Домініканським собором з’явився декоративний садок, який можна буде пересувати

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!