У Львові біля торгового центру облаштували паркомісця для авто батьків із дітьми

6010 0
Місця для паркування автомобілів батьків із дітьми були біля ТРСЦ «Спартак», що на вул. Інструментальній, та «Епіцентру» на вул. Городоцькій, однак їх прибрали.
фото: Андрій Кузьма на сторінці Гарячої лінії міста Львова

фото: Андрій Кузьма на сторінці Гарячої лінії міста Львова

Біля торгового центру «Ашан», що на вул. Володимира Великого, 58 у Львові, облаштували розмітку для паркування автомобілів батьків із дітьми. Про це повідомив на сторінці Гарячої лінії міста Львова користувач Андрій Кузьма. У коментарі Tvoemisto.tv член комісії з безпеки дорожнього руху Володимир Харчихін пояснює, що це передбачено ухвалою Львівської міськради ради від жовтня 2019 року та погоджено в Департаменті патрульної поліції України.

«Офіційні загальнодержавні норми цього не передбачають, однак ми зверталися в департамент патрульної поліції в Києві, вони мають право погоджувати розмітку, дорожні знаки, інші засоби організації дорожнього руху в експериментальному порядку. Нам їх погодили і це законно у Львові застосовувати. Зокрема, вели перемовини про таке облаштування з різними ТРЦ», – каже він.

Читайте також: У Львові на зупинках транспорту встановлять нові дорожні знаки

За словами голови громадської організації «Батьки в Дії» Юлії Гвоздович, за зверненням ГО в тому числі на виконання стратегії «Львів дружній для дітей» депутати погодили такі місцеві знаки в межах експерименту.

«Ми зверталися до ЛМР, знімали ролик, де пояснювали, навіщо потрібно батькам з дітками окремі паркомісця. Попередньо вони мали трішки інший вигляд. Окрім цього, затвердили цю ухвалу не лише для торгових центрів, а як місцевий знак. Були наради з представниками супермаркетів, ТРЦ, зокрема «Сільпо», «Арсен», «Ашан», вони всі погодилися це облаштувати», – говорить вона у коментарі Tvoemisto.tv.

Місця для паркування автомобілів батьків із дітьми були біля СТРЦ «Спартак», що на вул. Івана Мазепи, та «Епіцентру» на вул. Городоцькій, однак їх прибрали.

«Коли витягувати дитину з автокрісла, треба широко відкрити двері, бо по-іншому це буде складно зробити. Особливо якщо це автокрісло-люлька, коли там немовля. Так само, аби розкласти візок, потрібне безпечне місце. Ми бачили ,як це працює за кордоном, завжди 2-3 місця є під кожним ТРЦ заброньовані для сімей з немовлятами», – додає Юлія Гвоздович.

Читайте також: Львівський Шанхай. Репортаж з мікрорайону Під Голоском, який забудовують «вікно у вікно»

За словами Володимира Харчихіна, наразі це працює як соціально-інформативна ініціатива. Якщо вона пройде вдало, то, можливо, це затвердять на державному рівні і будуть вводити додаткові штрафи.

Нагадаємо, напередодні Tvoemisto.tv вирішило з’ясувати, наскільки законно деякі мешканці та підприємці власноруч облаштовують самовільні парковки, як можна з цим свавіллям боротися і за яких умов «працюють» паркувальні місця для службового автотранспорту. Детальніше про це читайте тут.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!