У Львові біля Цирку облаштують дитмайданчик із інклюзивною зоною

5175 0
Легендарні скульптури слона та левів залишать і відреставрують.
фото: forum.lvivport.com

фото: forum.lvivport.com

У Львові на вулиці Городоцькій у сквері біля Цирку тривають роботи із реконструкції дитячого майданчика.

«На сьогодні вже проведено демонтажну частину робіт та вирівнювальні ґрунтові роботи. Також вже збудували основу для мурування нових стін з клінкерної цегли і розпочали кладку, власне, самої цегли», – розповів Tvoemisto.tv начальник управління сім’ї, молоді та спорту львівської міськради Володимир Шнайдер.

За його словами новий дитячий майданчик буде умовно розділений на чотири зони. Перша передбачена для батьків із зовсім маленькими дітьми у візочках. Там покладуть бруківку та встановлять лавки. Одразу поруч розташовуватиметься ігрова зона для дітей віком від 3 років. Тут буде гойдалка, спуск, балансир та дитячий столик зі стільцями.

Також Володимир Шнайдер розповів, що третю умовну зону на дитмайданчику облаштують для дітей із обмеженими фізичними можливостями. Для них встановлять карусель, гойдалку та пісочницю.

Остання четверта зона на дитячому майданчику буде розрахована на старших дітей віком 7-13 років. Там встановлять ігрове обладнання відповідно до їхнього віку.

«На майданчику ми збережемо два елементи: спуск-слоник та леви. Вони є своєрідними символами цього дитячого майданчика. Тому ми вирішили їх відремонтувати та залишити», – розповів Володимир Шнайдер.

фото: forum.lvivport.com

Також начальник управління сім’ї, молоді та спорту зазначив, що за сприятливих погодних умов ремонтні роботи мають намір завершити до закінчення 2016-го року.

На реалізацію проекту відновлення дитмайданчика із бюджету міста виділили трохи більше як 1, 4 млн грн. У цю вартість входять демонтажні та ремонтні роботи, а також придбання і встановлення нових ігрових елементів.

Додамо, що наразі у Парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького триває монтаж інклюзивного дитячого майданчика.

Читайте також: У Львові біля Цирку висадили райські яблука та бузок

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!