У Львові у рамках фестивалю на будівлі нанесуть графіті

2483 0
Вуличне мистецтво – це невід’ємний атрибут сучасного міста. Візуальні елементи вуличного мистецтва поширюються містами із величезною швидкістю та утворюють цілі локації, які постають знаними не лише для жителів міст, а й для гостей та відвідувачів міста. Відтак, 12-13 грудня у Львові відбудеться графіті-фестиваль «АЛЯРМ’15».

«У світі існує багато прикладів, де вуличне мистецтво постає самодостатнім туристичним продуктом. До, так званої, Мекки вуличного мистецтва можна відносити такі міста, як Лондон, Берлін, Барселона, Брюссель, Париж, Лодзь. Протягом років у цих містах сформувались окремі мистецькі квартали. А туристичні оператори рекомендують їх туристам як «must see». Львів, як культурна столиця та найбільш європейське місто України, має доволі потужний потенціал для того, аби поповнити список цих міст та динамічно розвивати вуличне мистецтво», - зазначає начальник управління туризму Львівської міської ради Галина Малець.
 

Важливим чинником для цього є і те, що у Львові сформована потужна спільнота митців, яка разом із місцевою владою реалізовує мистецькі ініціативи. Однією з таких ініціатив є «Львівський графіті-фестиваль Алярм’15», який відбудеться 12-13 грудня у просторі міста за участю 50-ти найкращих графіті-художників з усієї України.

В програмі передбачено створення нових мистецьких об`єктів та оновлення експозиції у вже існуючій вуличній галереї. Також відбудеться друга зустріч присвячена графіті-культурі та скетч-батл. Два дні насичені аерозолем для усіх поціновувачів вуличного мистецтва.

Об’єкти для нанесення графіті-полотен: Львівська вулична галерея (вул. Замарстинівська, 29), пл. Св.Теодора, вул. І.Тиктора, 4, сходова клітка бібліотеки ім. Л. Українки (вул. Мулярська, 2а), вул. Ак. А.Сахарова (підпірна стіна вздовж трамвайної колії).

Опублікувала Наталія Середюк

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!