У Львові боротимуться із неприємним запахом у центрі

2318 0
Із середини серпня у центральній частині міста капітально ремонтуватимуть мережі дощової каналізації зі встановленням гідрозатворів. Це має мінімізувати поширення неприємного запаху у місті.
фото: moyagazeta.com.ua, kyiv.depo.ua, bigpicture.com.ua

фото: moyagazeta.com.ua, kyiv.depo.ua, bigpicture.com.ua

Цього місяця влада планує встановити 150 гідрозатворів на дощоприймачах. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Роботи розпочнуть виконувати комплексно на ділянці, обмеженій вулицями І. Гонти - М. Кривоноса - Замкова - Татарська - Під Дубом - просп. В. Чорновола – Торгова.

Один експериментальний гідрозатвор уже встановлено на пл. Катедральній. Він виготовлений з нержавіючої сталі та пластику. Конструкція діє за принципом сифону раковинах на кухні. Їх встановлюють для того, аби неприємний запах не потрапляв із каналізації у повітря.

«Загалом, визначено 13 ділянок, де планується відремонтувати дощову каналізацію. На кожній з них на дощоприймачах заплановано встановити по 150 гідрозатворів, а загалом на усіх ділянках – 1950 штук», - розповів начальник відділу капітального ремонту управління інженерного господарства ЛМР Роман Заріцький.

Також є виготовлений проект та здійснюється експертиза по ділянці, обмеженій вулицями Городоцька - Т.  Шевченка - Я.Мудрого - Є. Озаркевича - Листопадового Чину - В. Гнатюка - просп. Свободи.

Читайте також: У Львові ще одну вулицю закриють для руху транснпорту

Ще по 6 проектах укладаються договори на проектування.

З бюджету міста на ремонт мереж дощової каналізації зі встановленням гідрозатворів виділили 20 млн грн.

Опублікувала Ганна Беловольченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!