У Львові буде новий дитячий садок

7548 0
Приміщення на вулиці Володимира Великого, яке раніше було в приватній власності, стало дитячим садком №39.
ілюстративне фото: demura.tv

ілюстративне фото: demura.tv

Відповідне рішення ухвалила сесія Львівської міськради сьогодні, 27-го квітня. «Передбачається створення чотирьох дошкільних груп у приміщенні на вулиці Володимира Великого, 125а , яке Львівська міська рада отримала у власність через договір обміну», – повідомила в.о. начальника управління освіти ЛМР Зоряна Довганик.

Читайте також: Дитсадки у Львові: від легальних до церковних

Приміщення раніше перебувало у приватній власності. Підприємець відремонтував його та передав у власність міста в обмін на інше приміщення. Депутат міськради Валерій Веремчук зазначив: «Це важливий прецедент, бо у нас є багато садочків, що перебувають у приватних власників і використовуються по-різному. Я вважаю, що ми мали би звертатися до інших власників садочків, щоби вони йшли тим самим шляхом, а ми натомість шукали би приміщення, куди їх переселити».

Зоряна Довганик уточнила, що набір дітей у групи буде проводитися з червня, і навчальний процес розпочнеться у серпні-вересні цього року. Садок розрахований на 80-100 дітей.

Нагадаємо, на вулиці Кульпарківській, 182, у лютому відновили дитячий садочок №168, відкрили 6 з 14-ти запланованих груп. Окрім того, у Львові виділили кошти на відновлення ДНЗ в інших районах міста, аби до 2018-го року повністю позбутися черг. 

Підготувала Зоя Красовська


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!