Політична реклама

Львів отримав офіційну реєстрацію індустріального парку

1646 0
15 квітня Голова Держінвестпроекту Сергій Євтушенко вручив п’яти мерам міст України – Львова, Долини Івано-Франківської області, Славути Хмельницької області, Коростеня Житомирської області та Кременчука Полтавської області – витяги з реєстрів індустріальних парків.

Про це повідомляє прес-служба Держінвестпроекту.

«За 22 роки незалежності в Україні не було створено достойної інвестиційної інфраструктури для ведення бізнесу – індустріальних парків. Сьогодні перші п’ять таких парків вже внесені до реєстру», – зазначив Сергій Євтушенко.

«Земельна ділянка з необхідним інженерно-технічним оснащенням значно скоротить інвестору «час до ринку» – з 2-3 років до 6-9 місяців. Тобто, індустріальні парки створять привабливий інвестиційний клімат для інвесторів, а підтримка з боку держави відіграє роль додаткового заохочувального стимулу для інвестицій», – резюмував голова Агентства.

За словами директора департаменту інвестиційної політики та регіонального розвитку Держінвестпроекту Василя Федюка, для інвестора важливо якнайшвидше реалізувати свій інвестиційний проект, тому в першу чергу він обере той регіон, де є індустріальний парк.

«За 5-7 років, завдяки мережі таких парків, Україна зможе залучити близько $8-10 млрд інвестицій, створити 80 тис. нових робочих місць та суттєво збільшити показник ВВП», – розповів Василь Федюк.

Під час презентацій п’яти індустріальних парків очільниками міст, міський голова Львова Андрій Садовий наголосив: «Львів розташований за 70 км від кордону ЄС, а враховуючи підписання асоціації з ЄС (переконаний, вона буде підписана у повному обсязі), створення індустріального парку «Рясне ІІ» відкриє для Львова нові переваги – робочі місця, надходження до міського бюджету. Згідно з концепцією індустріального парку, ми вітаємо інвесторів у галузі машинобудування та радіоелектроніки, легкої промисловості, харчової та інших. Вже маємо всю необхідну інфраструктуру та комунікації. Розраховуємо також і на притік нової бізнес-культури, знань та технологій, що відкриють нові можливості для розвитку місцевих компаній».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!