У Львові буде ще одне місце, де ділитимуться Вифлеємським вогнем

1945 0
Сьогодні, 21 грудня, пластуни передадуть міському голові Львова Вифлеємський вогонь миру. Про це інформує прес-служба ЛМР.
фото: www.plast.org.ua

фото: www.plast.org.ua

Свіча з вогнем стоятиме у каплиці міської ради (каб. 116), аби кожен охочий зміг запалити свічку та забрати часточку благодатного вогню додому.

Вифлеємський Вогонь Миру – міжнародна щорічна скаутська акція до святкувань Різдва Христового, котра полягає у поширенні символічного вогню, запаленого на місці народження Ісуса Христа. Уперше Вогонь до України потрапив ще 1992 року, але як приватна ініціатива окремих пластунів.

«Вогнем з Вифлеєму люди можуть запалити свічки вдома на Святу Вечерю. Крім того, Вогонь заносять до сиротинці, лікарень, щоб ті, котрі перебувають далеко від своїх рідних, могли відчути тепло Вифлеємської зірки. Традиційно Вогонь зберігається в церкві до Йордану – до 19 січня. Потім його можна погасити. Люди можуть брати Вогонь на кожну Святу Вечерю», – йдеться у повідомленні.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!