Політична реклама

У Львові будуть утилізовувати лампочки та батарейки

2031 0
Львів отримав грант від ЄС на збір батарейок та утилізацію ртутних лампочок. Для цього планують закупити 80 контейнерів, 2 спеціальні автомобілі та установку для утилізації лампочок. Відповідно до проекту ухвали, частка співфінансування проекту з міського бюджету становить 1,3 млн грн. на 2014-2015 роки.

Про це "Твоє місто" повідомили у прес-службі Львівської міськради.

Для реалізації проекту «Створення муніципальної системи поводження з відходами побутового електричного та електронного устаткування у місті Львові з урахуванням досвіду міста Любліна», міська рада затвердила Грантовий договір «Зовнішня діяльність Європейського Союзу» та Договір про партнерство у рамках  Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2007-2013.

"В процесі життєдіяльності людини утворюються небезпечні відходи як для довкілля, так і для життя та здоров’я людини. Серед цих відходів є відпрацьовані енергозберігаючі лампи, які містять ртуть, а також батарейки. Враховуючи небезпеку, яку створюють ці елементи та збільшення їх кількості, потреба у вирішенні питання поводження з ними стає щороку актуальнішою. Тому працівники управління екології спільно з громадськими організаціями поставили собі таке амбітне завдання — налагодити систему, яка б безпечно захоронювала ті рештки, які не можна використати як вторинну сировину", - зазначив Андрій Галушка, в.о. начальника управління екології та благоустрою Львівської міської ради.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!