У Львові чадним газом отруїлася 15-річна дівчина

1180 0
Її забрали в лікарню у середньому стані важкості.
фото: portal.lviv.ua

фото: portal.lviv.ua

Учора, 12 грудня, у квартирі будинку, що на вул. Чехова, 12 чадним газом отруїлась 15-річна дівчина. Про це на своїй сторінці у Фейсбуку повідомив Департамент цивільного захисту ЛОДА.

Читайте також: На Львівщині троє молодих хлопців загинули через отруєння чадним газом

Як йдеться у повідомленні, дівчину забрали в міську дитячу клінічну лікарню у стані середнього ступеня важкості.

Як стало відомо, квартира обладнана газовою колонкою та ПГ-4. Аварійна бригада ПАТ «Львівгаз» тимчасово припинила подачу газу до квартири. Обставини події встановлюються.

Читайте також: У Львові двоє туристів померли від отруєння чадним газом. Як уберегтися

Довідково

Чадний газ – це вбивця без кольору та запаху, тому слід обов’язково перевіряти справність опалювальних приладів, тягу в коминах, вивчити правила поводження з різними типами опалювачів.

Першими ознаками отруєння чадним газом є головний біль і нудота, може бути втрата свідомості. Першими на отруєння реагують діти та вагітні жінки, а також люди з легеневими та серцево-судинними захворюваннями. Характерними ознаками отруєння чадним газом є блідість шкіри і при цьому – почервоніння обличчя.

Якщо є підозра на отруєння чадним газом, перш за все потрібно відчинити вікна і двері, а вже тоді зайнятись евакуацією потерпілих. Госпіталізація в стаціонар має бути обов’язковою.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!