Маршрут автобуса №52 у Львові частково змінили

4253 1
Згодом автобуси на маршруті №52 курсуватимуть до вулиці Варшавської.
Фото: Святослав Нейгауз

Фото: Святослав Нейгауз

Маршрут руху автобуса №52 продовжили від площі Різні до кільця Чорновола – Липинського. Відповідне рішення прийняли за засіданні виконавчого комітету ЛМР учора, 16 серпня.

Читайте також: На початку проспекту Чорновола у Львові облаштують виділені смуги для автобусів та тролейбусів

Із 1 вересня автобус має курсувати від АС «Західна» за маршрутом автобуса №28. Натомість нині автобус №52 курсує лише до площі Різні. Його обслуговує комунальне «АТП-1». На наступному виконкомі мають продовжити іншу частину маршруту, аби він міг повноцінно сполучати Варшавську та Городоцьку.

Скільки автобусів курсуватиме на оновленому маршруті наразі не відомо, втім, як пояснює заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Андрій Білий, їх має бути достатньо, аби автобуси їздили що десять хвилин. На маршруті курсуватимуть низькопідлогові автобуси, а маршрут №28 залишать без змін. Таким чином у міськраді сподіваються вирішити проблему з транспортом на Городоцькій та Варшавській.

Читайте також: Петиція про електронний квиток у Львові зібрала необхідні пів тисячі голосів

Нагадаємо, що міське управління транспорту намагалося домовитись із обласним департаментом дорожнього господарства, транспорту та зв'язку ЛОДА, аби продовжити маршрут №52 до Рудного та збільшити кількість автобусів до 12-15. Утім місту та області домовитись не вдалось. Водночас у міськраді також  планували запустити автобуси великого класу на маршрут №28, а до Старого Рудного – запустити безкоштовний експрес. Утім місцеві мешканці виступили проти такої ініціативи.

Вікторія Ейсмунт

Новина підготовлена в межах спецпроекту «Рік комфортного пересування». Партнер проекту — компанія EasyPay — найбільший небанківський оператор платіжних та фінансових сервісів в Україні. Свої ідеї та пропозиції для вдосконалення міської мобільності можете надсилати за адресою: Tvoemisto.tv@gmail.com, у темі листа зазначивши «Рік комфортного пересування у Львові». Важливі думки ми опублікуємо на сайті та озвучимо під час експертних дискусій.


Читайте також:
18 Серпня, 2019 09:31
666 ... вітаю такі зміни ... бо оте , що обслуговує отой "28"-ий , щоб назвати автобусом , то я стільки не вип'ю ... то ж "28" -- На шрот ! ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!