У Львові перекрили вулицю Героїв Майдану. Чого вимагають активісти? Фото

4028 0
Львів'яни пікетують проти будівництва на вулиці Карпинця-Засядька.
Фото: сторінка Тараса Чолія у Facebook

Фото: сторінка Тараса Чолія у Facebook

Як інформує кореспондент Tvoemisto.tv із місця події, вулиця Героїв Майдану (станом на 11.20) повністю доступна для проїзду.

Нагадаємо, про те, що вулицю перекрили активісти, на своїй сторінці у Facebook повідомив депутат Львівської міської ради Тарас Чолій

фото Тараса Чолія

Як повідомив Tvoemisto.tv голова ГО "Ідея Нації" Остап Стахів, на розі вулиць Карпинця-Засядька здійснюється незаконне будівництво.

"Це будівництво здійснюється без відповідних та належних документів. Мешканці вийшли сьогодні о 9:00 на вулицю Героїв Майдану, 32. Перекрили рух на пішому переході. Є наряди поліції, які зупинили рух транспорту. Вимоги мешканців: зупинити незаконне будівництво, розібрати те, що уже встигли побудувати", – прокоментував Остап Стахів.

За словами активістів, будівництво проводиться в історичному ареалі Львова, але забудовники не мають погодження в центрального органу охорони історичної спадщини.  

Як зазначила у коментарі Tvoemisto.tv речниця Поліції Львова Катерина Рибій, патрульні організували рух, тому проїзд вулицею можливий. Пікет активістів має завершитися орієнтовно об 11 годині.

Натомість, у комунальному відділі Галицької районної адміністрації повідомили, що на вулиці Героїв Майдану комунальники обрізають гілки дерев, тому проїзд частиною вулиці тимчасово є неможливим.

Як інформує кореспондент Tvoemisto.tv із місця події, на вулиці Героїв Майдану справді зрізають дерева. Окрім того, зараз там є приблизно десять активістів з плакатами. Рух на частині вулиці Героїв Майдану (на ділянці від вулиці Стрийської до перетину з вулицею Бой-Желенського) тимчасово перекрито.

фото Тараса Чолія

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!