У Львові через мистецтво розкажуть, як перемогти у ментальних війнах

1810 0
У Львові з 28 серпня по 7 липня вчергове відбудеться Тиждень актуального мистецтва. Цьогоріч темою Тижня стануть "Ментальні війни".
Фото: FB Мистецького об

Фото: FB Мистецького об'єднання "Дзига"

"Як наслідок розгортання складних подій, що розпочались в Україні з листопада 2013 року, ми стали об’єктами постійних інтенсивних переживань і травм, свідками гібридної війни та учасниками війни уяви. Тотальність війни стає видимою, пережитою, присутньою через медіа та наш ментальний простір. Медіа – це інструмент для роботи з часом та умова продукування смислів. Ментальний вимір – умова для конструювання персонального чи колективного реального. Ми переживаємо війни смислів та уяви,невідворотно стаємо учасниками бойових дій у просторі ментального. Ментальне – це головне поле війни Я проти Я", – анонсують тему організатори – Мистецьке об'єднання "Дзига".

Цього року «Тиждень актуального мистецтва» складатиметься із трьох блоків:

  • Авторські та кураторські проекти
  • Дні мистецтва перфоманс у Львові», «Школа перфомансу»
  • Лекції, панельні дискусії

Простором «Тижня» стане історична частина Львова, галереї та виставкові зали. Організаційним та ідеологічним центром бієнале є галерея «Дзиґа». 

Організатори наголошують, що через мистецтво прагнуть зрозуміти та поговорити про складні проблеми, ситуації, події що генеруються та вкорінюються у нас в результаті війни Дійсного та Ментального.

Для того, аби стати учасником Тижня актуального мистецтва, потрібно до 31 липня 2014 року заповнити online-анкету


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!