Без розрізу. У Львові через проколи на нозі пацієнтам замінили аортальні клапани

2315 0
Пацієнтами стали 86-річна жінка та 73-річний чоловік.
Фото: Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги

Фото: Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги

У Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги у Львові двом пацієнтам встановили аортальні клапани сучасним ендоваскулярним способом TAVI за допомогою лише проколів на ногах та без розрізів, пишуть у лікарні. 

«Наші медики Центру серця та судин спільно з провідним європейським спеціалістом даного типу втручань у світі професором Мареком Григером продовжують впроваджувати нові методики оперативного втручання», – зазначили у лікарні. 

Однією з пацієнток стала 86-річна львів’янка, яка вела активний спосіб життя, однак жодного разу не лікувалася в лікарні. Коли у неї діагностували стеноз аортального клапана (серцева патологія, яка проявляється звуженням аорти в області клапана), то був великий ризик неперенесення відкритої операції. 

Читайте також: У Львові відкрили сучасне відділення кардіохірургії й трансплантації серця  

Іншим пацієнтом став 73-річний львів’янин з ішемічною хворобою серця стенозом аортального клапана та зниженою фракцією викиду лівого шлуночка.

«Єдиний шанс на порятунок у таких пацієнтів  –  встановлення клапана міні-інвазивним способом TAVI в нашій найсучаснішій ангіографічній операційній», – додають в лікарні.

Пацієнти після операції почуваються добре, і їх вже готують до виписки.

Читайте також: Львів’ян просять допомогти 18-річному хлопцю, у якого стався рецидив пухлини мозку

Нагадаємо, що напередодні у Львові в лікарні швидкої медичної допомоги провели надскладну операцію, видаливши сечовий міхур разом з двома злоякісними новоутворами та повністю сформували новий міхур з тонкого кишківника. 

За життя пацієнта медики боролись упродовж шести годин.

Довідка

Аортальний стеноз – це серцева патологія, яка на сьогодні є однією з найбільш розповсюджених серцевих захворювань. Вона супроводжується звуженням аорти в області клапана, що затруднює відтік крові з лівого шлуночка в аорту. Приблизно 2 % людей старше 65, 3 % людей старше 75, 4 % людей старше 85 мають цю патологію.

Фото Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!