У Львові через порушення пожежних вимог зупинили будівництво

4179 1
Львівський окружний адміністративний суд зупинив будівництво 6-поверхового будинку на вул. Корсунській, 4 через недотримання норм пожежної безпеки. Після усунення порушень забудовник зможе відновити будівництво
фото: projeto-a.com

фото: projeto-a.com

Із віповідним позовом до суду звернулося управління Держслужби надзвичайних ситуацій, працівники якого у травні 2016 під час перевірки новобудови виявили кілька порушень.

У самому позові вказано, що на території забудови не було пожежних щитів, не призначені відповідальні за пожежну безпеку особи, на будмайданчику немає планів споруд, електрощитки не захищені автономною системою пожежогасіння, неправильно зроблене з'єднання проводів та кабелів у тимчасових спорудах.

Ці та інші порушення, на думку працівників ДСНС, створюють загрозу для життя у цьому будинку.

«Cуд встановив, що недотримання відповідачем вимог пожежної і техногенної безпеки, а також високий ступінь небезпеки порушень, свідчать про реальний ризик виникнення надзвичайних ситуацій та загрозу життю людей. Суд дійшов висновку про обґрунтованість вимог ДСНС України щодо зупинення будівництва багатоквартирного житлового будинку до усунення порушень, шляхом опечатування (опломбування) та відімкнення від джерел живлення», – йдеться в постанові суду.

Представників забудовника на судове засідання не викликали. Їх зобов'язали усунути порушення, виявлені працівниками ДСНС, після чого будинок знову підключать до мереж, пише zaxid.net.

Читайте також: У Львові знесуть багатоповерхівку на вулиці Шевченка

Зазначимо, що житловий будинок на Корсунській, 4 будує архітектурно-будівельна компанія «Еліт». Зараз там завершені фасадні роботи, а повністю закінчити будівництво 6-поверхового будинку мають у 2016 році.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
4 Вересня, 2016 16:09
Андрій Тільки хвора людина або дуже зацікавлена може зупинити будівництво на стадії завершення аргументуючись не порушеннями в конструктиві а відсутністю вогнегасника на будмайданчику. Напевно автор публікації щось наплутав.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!