У Львові чоловік за 7 тисяч доларів переправляв ухилянтів за кордон

1641 0
За скоєне львів'янину може загрожувати до дев'яти років ув’язнення.
Фото: Нацполіції

Фото: Нацполіції

У п'ятницю, 7 травня, поліцейські затримали львів'янина, який переправляв чоловіків призовного віку за кордон. Про це повідомляє пресслужба Національної поліції

Зазначається, що він забезпечував призовників пакетом документів, які дозволяли чоловікам безперешкодно виїхати за межі України. Вартість такої послуги становила 7000 доларів США.

Читайте також: Чоловіків можуть зобов’язати повернутися з-за кордону під час війни

З місця затримання поліцейські вилучили гроші та копії з даними чоловіка для подальшого виготовлення необхідних документів для безперешкодного виїзду. Зловмиснику повідомили про підозру за ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. За скоєне фігуранту може загрожувати до 9-ти років ув’язнення.

Нагадаємо, що за словами секретаря РНБО Олексія Данілова, чоловіків, які покинули Україну після 22 лютого без відповідного дозволу, будуть виловлювати на зворотному шляху. Вони повинні будуть пояснити, через який пункт вони покинули країну і на підставі яких нормативно-правових документів. Кожен, хто поїхав з України у «відрядження», повинен мати окремий документ від прикордонників.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!